Els treballadors de RTVE demanen la dimissió dels consellers del PP, el PSOE, CiU, ERC i CC OO

  • Van acordar l'accés al sistema d'edició dels informatius per a controlar-ne el contingut · CiU i PP s'han fet enrere i demà rectificaran la decisió

VilaWeb
Redacció
22.09.2011 - 18:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de Ràdio Televisió Espanyola han decidit en assemblea demanar la dimissió dels membres del consell d’administració que han aprovat la proposta d’accés als continguts de les notícies, tant els que hi han votat a favor com els que s’han abstingut. Aquesta és la decisió consensuada malgrat que el consell de RTVE ha anunciat que anul·larà aquest acord. Els membres designats pel PP i CiU han reconsiderat la seva decisió davant la polèmica generada. La mesura permetria que els consellers veiessin el contingut de les notícies abans d’emetre-les, un atac a la llibertat d’expressió i una porta oberta a la censura, segons els treballadors.

CiU s’ha fet enrere, tal com ha explicat a VilaWeb Josep Manuel Silva, membre del consell per CiU, que reconeix que ‘va ser una decisió equivocada’ i que per això demà demanarà que es rectifiqui l’acord.

Silva insisteix que no té ‘cap interès a intercedir en la feina dels periodistes’ i que va entendre que votava ‘per tenir accés simplement a la informació que genera els informatius’ i no li va semblar que això tingués més transcedència. ‘Però vista la interpretació que se n’ha fet’, diu Silva, ‘he de reconèixer que ens vam equivocar’. El representant de CiU al consell d’administració de RTVE diu que entén ‘la sensibilitat que hi ha pel control polític sobre la tasca periodística’ i que l’accés aprovat ahir ‘pot implicar  la possibilitat d’editar o canviar continguts’. Per això, i malgrat insistir que va votar a favor perquè no considerava que la decisió tingués més transcendència, demà constatarà que ‘el consell es va equivocar’ i rectificaran la decisió.

El representant de CiU i els quatre del PP van votar a favor de l’accés al sistema d’edició dels informatius. I l’abstenció dels dos del PSOE, el d’ERC i el de CCOO en va permetre l’aprovació. IU i UGT s’hi van oposar.

Avui el PP ja ha dit que rectificaria el seu vot en una reunió extraordinària convocada per demà. I CiU farà el mateix, després de la polèmica generada. Han reconsiderat la decisió pel malestar causat, encara que argumenten que no tenien cap intenció d’interferir en la feina dels periodistes. Rosario López, Manuel Esteve, Andrés Martín, Jesús Andreu i Josep Maunel Silva sol·licitaran demà l’anul·lació de l’acord en el consell convocat per aquesta qüestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any