Solidaritat i Laporta consumen la ruptura

  • Per Solidaritat, 'Laporta deixa el nostre projecte independentista i opta per un altre' · El futur de Laporta dins el subgrup parlamentari es decidirà dimarts · Portabella li ofereix un lloc destacat de la seva llista

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta s’allunya definitivament de Solidaritat Catalana per la Independència. Ahir no va assistir al dinar de representants dels grup de la coalició i va comunicar que no en signaria la repetició per discrepàncies amb la política de pactes de Barcelona. Segons Uriel Bertran, secretari general de SI, ‘Laporta deixa el projecte independentista de Solidaritat i opta per un altre projecte’. En canvi, el candidat d’ERC, Jordi Portabella, va oferir a Laporta una posició destacada de la llista conjunta amb Reagrupament.

Els partits que formen SI tenien previst de reunir-se ahir per tancar un acord amb Laporta, que dimecres havia fet un comunicat insistint en una gran coalició independentista amb Esquerra i Reagrupament a Barcelona i demanant generositat als companys d’escó parlamentari. Però els altres cinc partits (els Verds-Alternativa Verda, el Partit Republicà Català, el PSAN, Catalunya Nació Independència i Solidaritat per la Independència) van optar per tornar-se a presentar junts a les eleccions municipals de Barcelona, amb el suport de Catalunya Acció.

En la reunió d’ahir volien convèncer Democràcia Catalana, el partit de Laporta, a incorporar-s’hi. Però Laporta no s’hi va apuntar. I ara el futur de l’ex-president blau-grana al subgrup parlamentari de Solidaritat es discutirà en una reunió el dia 8 de març.

Laporta ha dit que havia fet el pas a la política amb la idea principal d’unificar el moviment independentista i que, per tant, considera necessària ‘una gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona, una unitat política que pot ser decisiva en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d’on podem projectar la catalanitat al món’.

En tot cas, Laporta té la intenció de continuar com a diputat, tal com explica en una entrevista que publica avui l’Avui. ‘Em sembla que he estat prou determinant per aconseguir els escons i estic satisfet de la meva feina’, diu Laporta, que insinua que els seus ex-companys de Solidaritat volien aprofitar el seu nom ‘en situacions que els pogués donar èxit’. I rebla: ‘És evident que la suma d’ERC i Rcat pot tenir una bona representació, mentre que Solidaritat tota sola dividirà’.

Portabella ofereix a Laporta un lloc destacat de la llista

El cap d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va oferir ahir al president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, un ‘lloc destacat’ de la llista electoral municipal, si finalment s’incorpora a la coalició amb Reagrupament. Portabella va explicar que, quan s’incorpora el president d’una altra formació, era normal d’oferir-li un lloc destacat amb possibilitats de sortir elegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any