‘La tertúlia proscrita’

Els sindicats de Salut demanen a Ruiz que no faci passos cap a la privatització

  • Valoren la llarga trajectòria del nou conseller i advoquen pel diàleg amb els professionals

VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 17:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els principals sindicats de metges i infermeres han valorat avui el nomenament de Boris Ruiz com a conseller de Salut. Coincideixen en reconéixer la seva trajectòria però l’alerten sobre la privatització de la sanitat. Ruiz és molt conegut en el sector i Metges de Catalunya l’ha qualificat d”home de la patronal’ i l’ha acusat de tenir un tarannà poc dialogant i de tenir una posició d’enfrontament durant la vaga de metges de la primavera del 2006. Els líders del sector de CCOO, UGT i Satse (el sindicat d’Infermeria) demanen que el nou conseller de Sanitat escolti els professionals i que no retalli ni plantilles, ni llits ni qualitat assistencial.

El secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Antoni Gallego, s’ha mostrat decebut i crític per l’elecció de Boi Ruiz. Tot i així ha dit que entenia que la situació econòmica del país ha fet que Mas hagi elegit un home de la patronal dins del seu govern. Creu que la relació amb el metge no en sortirà beneficiada i veu difícil arribar a pautes de consens. També ha recordat que la situació és crítica i ha assegurat que el nou govern no tindrà més remei que parlar amb el sindicat que representa.

També ha sigut crítica la secretaria a Catalunya de Satse, Montse Peña, que ha demanat a Ruiz que no retalli més partides sinó que plantegi una distribució eficaç dels recursos per poder sortir de l’estat desastrós en què es troba el sistema. Segons la secretària del sindicat d’infermeria, cal tenir en compte els professionals a l’hora de prendre decisions i d’adjudicar recursos.

Més optimistes s’han mostrat les secretàries de la Federació de Sanitat de CCOO, Carmen Navarro, i de l’UGT, Encarna Fernández. Han donat un vot de confiança al nou conseller, l’han qualificat de bon gestor i d’home amb qui han aconseguit bons acords.

Navarro ha dit que confiava en què el conseller canviaria algunes de les seves tesis, a favor del copagament o les taxes pels àpats als hospitals. Segons ella Ruiz és conscient que ‘no és el mateixgestionar una empresa que el sistema sanitari d’un país’. Fernández ha confiat que no imposarà un sistema privatitzat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any