Tornar al PSC

  • L'arquitecte i president de l'Ateneu Barcelonès creu que la solució és un PSC catalanista dins l'àmbit del socialisme europeu

VilaWeb
Redacció
02.12.2010 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No és fàcil opinar sobre el PSC, però sí que es pot dir que és un partit que sempre té el mateix problema: no sap despendre’s del centralisme castellà. Amb el temps el PSC ha anat perdent la centralitat catalanista i s’ha anat convertint en un suburbi del PSOE. Aquesta situació va començar poc clara però ara ja és completament fosca. La voluntat d’unificació del socialisme espanyol amb el catalanisme dels fundadors (Obiols, Raventós, Maragall…) ha tornat a fracassar, perquè el PSC ha passat a mans de la fórmula catalana del PSOE.

La pregunta que em faig és si aquesta situació donarà lloc a dos partits o s’evitarà la fractura. En aquests moments és molt difícil de vaticinar què passarà. Per a mi la solució és retornar al PSC de comandament català, el dels fundadors, dins l’àmbit del socialisme europeu. Però cada vegada és més difícil aquest retorn, perquè els fundadors desapareixen o perden lideratge en favor de personatges com Montilla, Iceta, Manuela de Madre, Cobacho… que són de l’ala espanyolista. S’ha de veure si la posició d’Antoni Castells o la de Montserrat Tura poden convertir-se en una línia de transformació del PSC. Ara es fa molt difícil opinar perquè demà poden canviar les circumstàncies i et puc valorar la situació d’una altra manera.

Oriol Bohigas

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any