La UAB prepara un pla de contingència per a atendre les necessitats inajornables després de l’atac informàtic

  • El centre avisa que la situació es pot allargar més temps que no els agradaria

VilaWeb
ACN
18.10.2021 - 09:38
Actualització: 18.10.2021 - 12:42

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha començat a preparar un pla de contingència per a cadascun dels àmbits per a atendre les necessitats “urgents i inajornables” després de l’atac informàtic. El centre diu que cal planificar una transició fins a tornar a la normalitat plena i lamenta que la situació es pot allargar més temps que no els agradaria. “Volem donar les gràcies a tota la comunitat universitària per l’esforç, el compromís i la implicació que ha demostrat en tot moment aquesta darrera setmana”, ha apuntat a través d’un comunicat, en què també ha valorat la feina del govern, especialment la feta pel seu vice-president, Jordi Puigneró, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

La universitat diu que ja hi ha disponible una primera versió de l’eina de triatge per a detectar si els equips han estat afectats i que s’aplicarà, en primera instància, als ordinadors portàtils del centre. Les administracions informaran del procediment que se seguirà mitjançant els SIDs dels centres i dels serveis centrals. Paral·lelament, els equips portàtils que hagin passat el procés i es detecti que han estat infectats, s’identificaran per tal de ser reinstal·lats.

La UAB també ha engegat una xarxa wifi oberta (UAB-provisional) a què es pot accedir sense credencials, sense introduir el codi identificatiu ni la contrasenya. El recurs permetrà de connectar-se a tota la comunitat universitària, a través dels ordinadors portàtils que hagin passat el procés de triatge i no estiguin afectats pel virus.

Els especialistes també treballen per a recuperar totes les aplicacions de Microsoft en un termini aproximat de dues setmanes. Això permetria de fer servir el Teams com a plataforma de treball. “Com a institució, no hauríem de fer servir plataformes alternatives, no corporatives, que no donen garanties d’autenticitat a l’alumnat i no tenen filtres de seguretat”, afegeix.

Al comunicat, la universitat també diu que el pagament de les nòmines als treballadors mai no ha estat compromès per l’atac informàtic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any