UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha començat a preparar un pla de contingència per a cadascun dels àmbits per a atendre les necessitats “urgents i inajornables” després de l’atac informàtic. El centre diu que cal planificar una transició fins a tornar a la normalitat plena i lamenta que la situació es pot allargar més temps que no els agradaria. “Volem donar les gràcies a tota la comunitat universitària per l’esforç, el compromís i la implicació que ha demostrat en tot moment aquesta darrera setmana”, ha apuntat a través d’un comunicat, en què també ha valorat la feina del govern, especialment la feta pel seu vice-president, Jordi Puigneró, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

La universitat diu que ja hi ha disponible una primera versió de l’eina de triatge per a detectar si els equips han estat afectats i que s’aplicarà, en primera instància, als ordinadors portàtils del centre. Les administracions informaran del procediment que se seguirà mitjançant els SIDs dels centres i dels serveis centrals. Paral·lelament, els equips portàtils que hagin passat el procés i es detecti que han estat infectats, s’identificaran per tal de ser reinstal·lats.

La UAB també ha engegat una xarxa wifi oberta (UAB-provisional) a què es pot accedir sense credencials, sense introduir el codi identificatiu ni la contrasenya. El recurs permetrà de connectar-se a tota la comunitat universitària, a través dels ordinadors portàtils que hagin passat el procés de triatge i no estiguin afectats pel virus.

Els especialistes també treballen per a recuperar totes les aplicacions de Microsoft en un termini aproximat de dues setmanes. Això permetria de fer servir el Teams com a plataforma de treball. “Com a institució, no hauríem de fer servir plataformes alternatives, no corporatives, que no donen garanties d’autenticitat a l’alumnat i no tenen filtres de seguretat”, afegeix.

Al comunicat, la universitat també diu que el pagament de les nòmines als treballadors mai no ha estat compromès per l’atac informàtic.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.