19.12.2023 - 17:50
|
Actualització: 19.12.2023 - 20:58
La consellera d’Educació, Anna Simó, ha rebut aquesta tarda la missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu, que és a Catalunya suposadament per a estudiar el sistema d’immersió lingüística. La reunió ha començat a les 16.30 del Departament d’Educació. També hi ha assistit el president del Consell Escolar, Jesús Vinyes. En començar la trobada, Simó ha saludat els membres de la missió. Justament aquest vespre també es fa la cimera educativa al Palau de la Generalitat.
La consellera Simó ha explicat que des d’un bon començament a respondre preguntes, i ha dit que aquestes denotaven un desconeixement importantíssim de la realitat legislativa, pedagògica i sociolingüística catalana. “He vist un gran desconeixement. He intentat compensar-ho, però no sé si ha servit de gran cosa. Venien amb la tesi molt elaborada de casa”, ha dit en conferència de premsa. Segons Simó, entre més preguntes, li han demanat si es prohibia l’ús del castellà en centres i que com podia ser que els alumnes castellanoparlants sortissin de les aules sabent tant el castellà com el català si no es feien hores.
Simó ha explicat que els eurodiputats han posat damunt la taula un informe PISA del 2015 que fan servir les organitzacions que van en contra de la immersió. “L’informe ve a dir que els mals resultats del 2015 és per la immersió. Els he dit que hi ha experts que diuen que el mètode és esbiaixat i acientífic”, ha dit la consellera. Simó també els ha explicat que els mals resultats no eren arran del mètode d’aprenentatge, sinó del biaix socioeconòmic i sociocultural.
Els europarlamentaris que formen part de la missió del Comitè de Peticions són la presidenta de la delegació, Yana Toom, liberal d’Estònia, acompanyada del popular alemany Peter Jahr; un polonès del partit ultranacionalista Llei i Justícia, Kosma Zlotowski; i la italiana del Moviment Cinc Estrelles, Maria Angela Danzi. Els acompanyants de la delegació són la presidenta del comitè de Peticions, Dolors Montserrat (PP); una altra eurodiputada del PP, Rosa Estaràs; Maite Pagazaurtundúa, de Ciutadans; Diana Riba, d’ERC; i Jorge Buxadé, de Vox.
Montserrat no ha volgut fer declaracions als mitjans i ha dit que les valoracions de la visita les farien demà.