Orgull LGTB 2020: tots els detalls de la manifestació a Barcelona
A València i Palma no hi ha manifestacions previstes, però s'hi han preparat activitats alternatives

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Barcelona celebrarà la 43a manifestació per l’alliberament LGTB tot i la pandèmia pel coronavirus. Serà el dissabte 27 de juny a les 18.30 i farà el recorregut habitual: de la plaça de la Universitat a la de Sant Jaume. La manifestació la convoquen la Xarxa pel 28J 2020, Crida LGBTI, SinVer, ATC Llibertat i Comitè 1 de Desembre i s’hi han adherit una cinquantena de col·lectius socials com la PAH, el Sindicat de Llogateres, Unitat contra el feixisme i el racisme, Ecologistes en Acció o Las Kellys. Els organitzadors demanen que els assistents portin màscara de protecció, mantinguin la distància de seguretat, es rentin les mans i portin pancartes individuals. A València i Palma no hi ha manifestacions previstes, però s’hi faran activitats alternatives.

Guia: així és la fase de represa que pilota la Generalitat
La manifestació de Barcelona tindrà el lema ‘Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites’, amb l’objectiu de fer reivindicacions socials d’àmbits diversos: ‘Discriminació laboral (85% d’atur trans, sous més baixos, sostre de vidre i 47% del col·lectiu LGBTI pateix LGBTI-fòbia a la feina), en l’àmbit de l’habitatge (assetjament LGBTI-fòbic, dificultat per a emancipar-se) o dels serveis públics (retallades i discriminació LGBTI-fòbica en l’àmbit de la salut, l’educació o els serveis socials).’
Com a resposta a aquests problemes, els convocants exigeixen la derogació de les reformes laborals, la reducció de la jornada laboral, l’expropiació d’habitatges de grans tenidors i uns serveis públics universals i de qualitat.
Vegeu ací la conferència de premsa de presentació de la manifestació:
‘Confinades però no callades’: deu taules de debat a València
El col·lectiu Lambda de València ha convocat un cicle de deu taules de debat per a atendre les reivindicacions del col·lectiu LGTB+ en diversos àmbits i ‘organitzar-se col·lectivament davant del feixisme i la transfòbia, dels delictes d’odi i de qualsevol mena de LGTBfòbia’. S’anomena ‘Confinades però no callades‘ i s’emetran entre el 22 de juny i el 10 de juliol pel perfil del col·lectiu a la xarxa social Twitch. Seran aquestes:
—22 de juny, 18.00. Feminisme, visibilitat i sororitat: dones LTB per a canviar el món
—24 de juny, 18.00. Parlem de salut mental
—25 de juny, 17:30. LGTBfòbia en les aules valencianes
—29 de juny, 17:30. Reptes actuals de les famílies diverses
—30 de juny, 18:00. Orgull antifeixista: propostes per a canviar el sistema
—2 de juliol, 18:00. Les vides en el centre del sistema, propostes per a eixir de la crisi
—3 de juliol, 18:00. Dones LTB en l’esport
—7 de juliol, 18:00. Lleis LGTBI: present i futur
—8 de juliol, 17.00. La igualtat LGTBI en les institucions: mite o realitat?
—9 de juliol, 18:00. Delictes d’odi i discriminació per transfòbia. Mecanismes de protecció en l’àmbit laboral
Més activitats
A banda la manifestació de Barcelona, diverses institucions i organitzacions LGTB han convocat activitats arreu del país. Per exemple, Ben Amics ha organitzat conferències en línia i diumenge 28 a les 19.00 farà una performança a la plaça major de Palma.

A València, l’ajuntament ha promogut la campanya ‘Molt més que clòtxina i xufa’ que reivindica de superar la dicotomia home-dona. La campanya inclou una web, plafons publicitaris, llistes de música en Spotify i la pintada amb els colors de l’arc de Sant Martí de nou bancs del pont de les flors i la plaça de Patraix, a més de quatre autobusos de l’EMT. A la web també es pot accedir al programa d’activitats, que va de la difusió de curtmetratges a la difusió de material divulgatiu. Així mateix, el col·lectiu Lambda proposa d’enregistrar-se tot ballant la cançó ‘Libérate’, interpretada per la Terremoto de Alcorcón, i compartir el vídeo a les xarxes amb l’etiqueta #Orgull2020.
Betevé, la televisió local de Barcelona, col·laborarà amb la iniciativa Pride BCN amb una programació especial durant tota la setmana. Emetrà films, taules rodones i un programa especial amb actuacions d’artistes com ara Bad Gyal, Agoney, Ricky Merino i Karina el dissabte 27 a les 22.00.
Cinquanta anys de la revolta de Stonewall, la nit que el col·lectiu LGTB va dir prou
Sandra Vilaseca, castellera: ‘Com a dona trans he perdut els privilegis que tenia com a home hetero’
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits