OHL perd 432 milions el 2016 per l’impacte dels ‘legacy’ i l’efecte divisa i inicia un canvi de cicle

  • El compte de resultats normalitzat presentaria un benefici net de 248 milions, quatre vegades superior a l'obtingut el 2015

VilaWeb
Redacció
28.02.2017 - 09:22

El compte de resultats normalitzat presentaria un benefici net de 248 milions, quatre vegades superior a l’obtingut el 2015

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

OHL va registrar un resultat negatiu de 432 milions d’euros el 2016 per l’impacte del reconeixement complet de les pèrdues en els projectes ‘legacy’ en els seus comptes i l’adversa evolució del tipus de canvi, segons ha informat aquest dimarts la constructora.

El compte de resultats normalitzat, desafectat de la reestimació d’objectius dels projectes ‘legacy’ i, a tipus de canvi constant, presentaria un benefici net de 248 milions d’euros, quatre vegades superior a l’obtingut el 2015, que van ser de 57 milions d’euros.

La companyia ha destacat l'”excel·lent” comportament de Concessions, on les vendes i el resultat brut d’explotació (Ebitda) per peatges, a tipus de canvi constant i sense l’efecte del canvi de mètode de consolidació de Metro Ligero Oeste, van créixer un 11,7% i un 20,5% respectivament, destacant especialment les concessions a Mèxic, que van presentar creixements en moneda local del 14,7% i del 14,8%, respectivament.

Malgrat aquests resultats “adversos”, OHL ha subratllat que el 2016 deixa un balanç “sanejat i reforçat” que constitueix una base ferma sobre la qual construir el futur de la companyia, que s’enfronta a aquesta nova etapa liderada per Juan Villar-Mir de Fuentes com a president i Tomás García Madrid com a conseller delegat.

Eliminat definitivament l’impacte dels ‘legacy’ en els resultats i fitat el seu impacte en caixa, la companyia ha realitzat a tancament d’exercici una reestimació d’objectius finals per a aquests projectes que han suposat un menor Ebitda i resultat per posada en equivalència per import total de 520 milions i 149 milions, respectivament. Una vegada tancat aquest capítol, OHL podrà centrar-se en la gestió de la resta del negoci constructor ja sanejat i produint un flux de caixa positiu.

De cara al 2017 i 2018, s’espera una sortida de caixa conjunta d’aquests projectes de 165 milions (64 milions d’euros el 2017 i 101 milions d’euros el 2018). A partir del 2019, s’espera, no obstant això, una entrada en caixa de 284 milions d’euros.

Així mateix, Caixabank, Banc Sabadell, Bankia, Santander, Popular, Société Générale i Crédit Agricole, després d’un estudi detallat de la situació present i futura d’OHL, han decidit mantenir les seves posicions i comprometre un paquet de finançament addicional per import total de 747 milions d’euros: 190 milions de línia de crèdit, 465 milions de línia d’avals i 92 milions de línia de confirmació de pagaments.

Aquesta operació confirma el suport d’aquestes entitats al pla de negoci de la companyia, que en els últims mesos s’ha hagut d’enfrontar a una gran volatilitat als mercats causada fonamentalment per les rebaixes de qualificació de les agències de ràting.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any