Les últimes novetats en robòtica col·laborativa i intel·ligència artificial, al DFactory Barcelona

  • El centre tecnològic de la Zona Franca mostra solucions de soldadura, logística, control de qualitat i caragolat de peces

VilaWeb
ACN
20.06.2023 - 16:48
Actualització: 20.06.2023 - 17:46

El DFactory Barcelona ha acollit avui la jornada ‘We are Cobots’ per mostrar les últimes novetats en robòtica col·laborativa i intel·ligència artificial. Organitzat per Universal Robots, juntament amb OnRobot, Robotnik i Siemens, l’esdeveniment al hub tecnològic de la Zona Franca ha mostrat solucions de soldadura, logística, control de qualitat i caragolat de peces, entre d’altres. S’han pogut veure braços robòtics de classificació de productes i de trasllat de paquets, que controlaven l’acabat d’una aixada o que movien amb precisió les peces d’un tauler d’escacs. “El creixement del sector de la robòtica és exponencial en els darrers 10 anys”, ha assenyalat Jordi Pelegrí, mànager a Espanya i Portugal d’Universal Robots.

“Els processos de fabricació requereixen cada vegada de més flexibilitat i adaptació a les necessitats de l’usuari. Canviem més ràpidament de productes i el que demandem és que l’entorn productiu s’ajusti”, ha continuat Pelegrí. “I aquí és on entra la robòtica col·laborativa o ‘cobots'”, ha puntualitzat el mànager d’Universal Robots, que ha organitzat aquest ‘punt de trobada’ al DFactory per mostrar les últimes novetats i tendències en robòtica col·laborativa i IA a més de dos-cents enginyers, directors executius i responsables industrials. “Es tracta d’un sector en clar creixement i amb cada vegada més aplicacions i possibilitats”, ha volgut deixar clar Pelegrí, que ha apuntat directament a les petites i mitjanes empreses.

“El teixit industrial de Catalunya està format el 96% per pimes. I aquesta nova tecnologia dels ‘cobots’ és de molt fàcil aplicació, flexible i es pot programar sense coneixements informàtics i a mode usuari”, ha afirmat el mànager a Espanya i Portugal d’Universal Robots. “No és una tecnologia gens complexa. I la rendibilitat de la inversió versus el cost és inferior a un o dos anys”, ha precisat Pelegrí, que ha calculat que ja han venut uns setanta-cinc mil robots col·laboratius a escala mundial, amb un creixement del 30% anual. Finalment, la jornada ‘We are cobots’ s’ha complementat amb l’experiència exitosa de diversos clients com BonÀrea –amb l’automatització del seu magatzem logístic a Guissona-, Plàstiques Puig i HP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any