06.02.2017 - 17:43
Monedero retrau les declaracions i el dirigent autonòmic admet que són “desafortunades” i que no es reconeix en elles
VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, considera que s’ha de “corregir” la “fórmula plebiscitària” de la Secretaria General del partit que dirigix Pablo Iglesias que permet convocar en assemblea als inscrits “saltant-se l’organització”, ja que, segons ha dit, “açò ho feia Saddam Hussein, Franco i ho han fet altres personatges al llarg de la història per a justificar la idea que entre el líder carismàtic i el poble no hi ha gens”.
Montiel es pronunciava en estos termes en una intervenció celebrada este diumenge en L’Estatge de València, en el marc d’un debat entre candidatures dirigit a la militància, segons han indicat a Europa Press fonts del partit.
Precisament l’equip ‘Podem per a totes’ que lidera el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, proposa en el seu document organitzatiu per a la II Assemblea Ciutadana Estatal de Vistalegre que el líder del partit morat seguisca conservant la competència per a convocar consultes a la militància, al contrari del que demana l’equip del secretari polític, Íñigo Errejón, que li despulla d’eixe poder.
Part del discurs de Montiel, que se centrava a buscar “mecanismes per a evitar el que s’ha donat a cridar cesarisme democràtic”, va ser gravat en video i ha sigut difós en el seu compte de Twitter per un dels fundadors del partit, Juan Carlos Monedero, juntament amb el següent missatge: “Poca il·lusió es recupera comparant el teu Secretari General amb Hitler. Compte Íñigo que acaben cridant-te populista els teus!”.
Posteriorment, el propi Montiel també usava la mateixa xarxa social per a puntualitzar: “Acabe d’escoltar-me en unes desafortunades declaracions. No em reconec. Mai compararia @Pablo_Iglesias_ amb un dictador”.
En la part del video difosa, Montiel advoca per “mecanismes”
per a “evitar el que s’ha donat a cridar cesarisme democràtic”. “Nosaltres hem creat un partit fundat en la idea del cesarisme democràtic, a més amb un secretari general i secretaris generals autonòmics, per que l’estructura es replicava, que tenia la capacitat de convocar al poble. Podia perdre una votació en un consell ciutadà autonòmic i directament convocar una assemblea als inscrits, per tant se salta l’organització i crida directament el poble”, descrivia.
Al seu juí, “açò és una fórmula que es diu la forma plebiscitària. Açò ho feia Saddam Hussein; Franco ho feia i ho han fet altres personatges al llarg de la història per a justificar la idea que entre el líder carismàtic i el poble no hi ha res: Ells ho feien per a justificar la dictadura i nosaltres a voltes ens carregàvem l’organització o la tensionàvem amb este recurs el poble”. “Crec que que això cal corregir-ho”, assenyala.