L’Open Arms demana un desembarcament segur per als 265 immigrants que continuen a bord

  • Esperen des de fa tres dies que algun país europeu autoritzi un port en què puguin desembarcar

VilaWeb
EFE / Redacció
03.01.2021 - 20:09
Actualització: 03.01.2021 - 20:50

Els 265 immigrants que es troben a bord del vaixell de l’ONG Open Arms esperen, alguns des de fa tres dies, que algun país europeu autoritzi un port en què puguin desembarcar, enmig del fred i l’empitjorament de les condicions de la mar. El vaixell va rescatar el 31 de desembre 169 immigrants a la Mediterrània, i el 2 de gener, 96 més. Entre ells hi ha almenys catorze dones i seixanta-tres menors, sis d’ells molt petits, i quaranta que viatgen sense acompanyant.

Una portaveu de l’ONG ha explicat a EFE que el vaixell es troba actualment prop de les aigües de l’illa de Lampedusa (sud d’Itàlia), on ha hagut d’acostar-se per aixoplugar-se del mal temps. L’organització ha demanat a Malta i a Itàlia un port segur en què desembarcar, però Malta ha respost amb una negativa, i Itàlia de moment no ha contestat.

La situació a bord és tranquil·la, han apuntat les fonts, però els immigrants, sobretot els nens i una dona embarassada de gairebé nou mesos, necessiten trepitjar terra tan aviat com es pugui. L’organització ha pujat algunes fotos a les xarxes socials en què es veuen diversos nens, de molt curta edat, jugant a coberta i ben abrigats pel fred. “I, mentre esperem un port segur, la coberta del nostre vaixell es converteix en un pati d’esbarjo. Fa fred i el temps empitjora, necessiten baixar a terra immediatament”, ha escrit Open Arms.

Un total de 34.134 migrants van arribar a Itàlia el 2020, gairebé el triple que l’any anterior, segons les dades publicades pel Ministeri de l’Interior. El govern italià ha demanat a la Unió Europea (UE) reiteradament durant tot el 2020, com fa des de fa anys, que dissenyi un pla de gestió conjunt de les aigües de la Mediterrània central. El ministre italià d’Afers Estrangers, Luigi Di Maio, ha insistit al respecte en diverses ocasions i ha sol·licitat de nou aquesta setmana que la Comissió Europea (CE) mostri valentia per aprovar “una resposta comuna al tema de la immigració” i deixi d’estar “immòbil” mentre desenes de milers de persones fugen dels seus països d’origen i intenten arribar a Europa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor