La llei de Turisme inclourà un òrgan de cogestió públicoprivada i el seu avantprojecte s’aprovarà en el primer trimestre

  • La nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, l'avantprojecte de la qual s'aprovarà en el primer trimestre de 2017, tindrà el primer òrgan de cogestió públicoprivada d'Espanya amb l'objectiu de "crear un espai comú" entre les institucions i el sector turístic i fer "emergir" el turisme cultural i de ciutat, abordar qüestions com els lloguers turístics i la desestacionalització i "actualitzar" aspectes de la promoció o el màrqueting que han quedat "desfasats".

VilaWeb
Redacció
19.01.2017 - 17:23

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

La nova llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, l’avantprojecte de la qual s’aprovarà en el primer trimestre de 2017, tindrà el primer òrgan de cogestió públicoprivada d’Espanya amb l’objectiu de “crear un espai comú” entre les institucions i el sector turístic i fer “emergir” el turisme cultural i de ciutat, abordar qüestions com els lloguers turístics i la desestacionalització i “actualitzar” aspectes de la promoció o el màrqueting que han quedat “desfasats”.

Així ho ha explicat en roda de premsa el president de la Generalitat, Ximo Puig, que este dijous ha participat el dia de la Comunitat Valenciana a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra fins al diumenge en Ifema a Madrid, on ha estat acompanyat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i els presidents de les diputacions provincials, entre d’altres representants institucionals.

Puig ha indicat que l’objectiu en la present edició de Fitur és “presentar la realitat del nou paradigma de la Comunitat Valenciana, que fuig dels estratosfèrics despeses i de l’exuberància del passat i que es vol assentar en la realitat de comarques i ciutats” valencianes. “Tenim un conjunt d’enormes recursos”, ha destacat el cap del Consell, que s’ha referit a les distincions de Patrimonis de la Humanitat i a les qualificacions de Ciutats Gastronòmiques.

L’objectiu, ha explicat, és potenciar estos recursos i potenciar els “valors” i el “factor humà” que, segons la seva opinió, és “el més important en el turisme”. Per a això, també ha considerat necessària la “cogestió” públioprivada, per la qual cosa la nova llei de turisme de la Comunitat tindrà el primer òrgan d’este tipus a l’àmbit estatal.

“Se’n van a actualitzar temes que han quedat desfasats amb el temps”, ha assenyalat Puig referint-se a qüestions com la promoció i el màrqueting, i alhora s’ha referit a la necessitat de fer “emergir” el turisme cultural i de ciutat.

La nova llei, l’avantprojecte del qua la s’aprovarà previsiblement en el primer trimestre de 2017, també abordarà els lloguers d’apartaments turístics, la desestacionalització i la segmentació del públic, i el cap del Consell espera aconseguir amb ella “el màxim consens parlamentari” perquè no es veja afectada “pels vaivens polítics”.

Respecte a la desestacionalització del turisme en la Comunitat, “un dels grans problemes”, ha explicat que l’Agència Valenciana de Turisme compte en el pressupost d’enguany amb un pla per a “lluitar contra ella”. Este pla, ha afegit, pretén obrir “un altre tipus de segments turístics i un altre tipus de clients per als mesos no tradicionals”, com són els d’estiu. Segons el parer del ‘president’, la desestacionalització contribuiria a frenar la precarietat en la feina en el sector i a generar estabilitat.

24,7 MILIONS DE VISITANTS

Puig, que ha posat èmfasi en l'”enorme capacitat” dels empresaris, patronats i ajuntaments per reforçar el turisme, ha afirmat que 2016 ha estat un any “magnífic” en este sentit, amb l’arribada de 24,7 milions de visitants a la Comunitat. En aquest sentit, ha indicat que es tracta de l ‘any “amb l’augment més important de turisme internacional a Espanya”.

Tot i això, ha anomenat a “no quedar-nos en l’autosatisfacció” ni a “morir d’èxit” perquè cal “millorar sempre”, i ha advocat per aprofitar les circumstàncies internacionals favorables per a arribar a “un turisme de qualitat amb preus raonables” que adquirisca “fortalesa” per al sector a mitjà i llarg termini.

Preguntat sobre la possibilitat d’implantar una taxa turística en la Comunitat, el cap del Consell ha indicat que este pot ser un tema de discussió i que en el territori “es podrien obrir opcions de qualsevol tipus”, tot i que ha precisat que ara mateix “no hi ha un debat sobre esta qüestió”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat el reconeixement de l’Organització Mundial del Turisme a la Comunitat per les seues polítiques públiques en innovació (l’autonomia ha quedat en segona posició entre els finalistes) i ha subratllat “l’èxit és del sector, dels qui innoven i creen, mostrant els valors de la societat valenciana i la seua hospitalitat”.

Alhora, s’ha referit als deu Patrimonis “materials, immaterials i espirituals” de la Comunitat i ha apostat per “reptar el futur i que en qualsevol conjuntura siguem capaços de lliurar la batalla i ser capaços de guanyar-la; esta és la nova política turística fonamentada en valors”, ha postil·lat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any