El batlle de Manresa, Valentí Junyent, ha forçat la retirada de Mireia Estefanell, fins ara tinent batlle, del govern de coalició. Junyent ha dit que hi havia perdut la confiança arran dels fets relacionats amb els enregistraments al diputat David Bonvehí. Estefanell és una de les dues persones de qui el PDECat sospita que és autora dels enregistraments.

A partir de demà, doncs, Estefanell perdrà les atribucions que tenia delegades com a membre de la junta de govern local: primera tinent batlle, regidora de Dinamització Econòmica i de Participació i cap d’Àrea de Promoció de la ciutat. Ara caldrà veure la reacció d’ERC a aquesta destitució. Malgrat tot, el batlle ha manifestat la voluntat de mantenir el govern de coalició amb ERC.

Avui el coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí, ha reclamat que ERC assumís responsabilitats polítiques pels enregistraments i la filtració de les seves paraules en un dinar la setmana passada a Manresa. Ha decidit de no dur els fets a la fiscalia perquè ho considera un afer d’abast personal, sense intenció d’afectar ni els partits ni encara menys el procés, però ha remarcat que insistiria a demanar a ERC que apliqués mesures. ‘Les veus són les que són’, ha insistit en referència a la regidora Mireia Estefanell i l’ex-candidat dels republicans a la capital de Bages Pere Culell.

Sigui com sigui, Bonvehí no creu que es desfermi cap crisi de confiança entre ERC i el PDECat, ni dins JxSí, ni tampoc al consistori manresà. Bonvehí ha advertit: ‘En política no tot s’hi val, la independència la guanyarem d’una altra manera, no així.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb