La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb una nova recepta amb fruita: daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta. Un article més de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.

Ingredients per a un comensal

  • 1 rodanxa de síndria que ha de ser freda de nevera;
  • 1 paquet de boles de mozzarella;
  • fulles de menta;
  • 1/2 llima;
  • 1 cullerada de postres de mel;
  • 1 cullerada de postres d’oli d’oliva verge extra (el millor per a amanir);
  • 1 rajolí de vinagre balsàmic (opcional).

Preparació

  • Peleu la rodanxa de síndria i talleu-la a daus no gaire grossos, que es puguin menjar amb una mossegada, i poseu-los en un plat pla.
  • Agafeu la bola de mozzarella, poseu-hi una fulla petita de menta o mitja de grossa, travesseu-ho tot amb un escuradents i claveu-ho al dau de síndria.
  • En una tassa hi poseu la cullerada de postres de mel, el rajolí d’oli d’oliva i un raig de vinagre de Mòdena, i espremeu-hi el suc de mitja llima.
  • Barregeu bé tots els ingredients de la salsa i aneu tirant, amb una cullereta, gotes al damunt de cada dau.
  • Ratlleu la pela de la llima al damunt del plat.
  • Serviu-ho immediatament.

Observacions

  • Aquesta recepta és apta per a vegetarians.
  • La mozzarella aportarà al plat un valor elevat de proteïnes d’alt valor biològic.

 

Valoració nutricional per a una persona. Font: Taula de composició d’aliments, CESNID-Publicacions de la Universitat de Barcelona, 2002

Interpretació de la taula

  • Observeu que és un plat amb un valor calòric moderat.
  • El contingut d’hidrats de carboni és molt baix.
  • La mozzarella té un contingut elevat en proteïnes d’origen animal.
  • La mozzarella també fa augmentar el contingut de greix, una part del qual és saturat.
  • El greix insaturat provindrà de l’oli d’oliva verge extra.
  • La mozzarella també aportarà una bona quantitat de calci.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.