Cultura impulsa un abonament per accedir a vint-i-nou museus i monuments tot un any sense límits

  • En modalitat individual tindrà un cost de trenta euros, i en mode multipersonal, de setanta

VilaWeb
ACN
08.07.2021 - 19:26
Actualització: 08.07.2021 - 20:46

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, organisme que depèn del Departament de Culturat, ha presentat avui la iniciativa ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet d’accedir de forma il·limitada, durant un any, als vint-i-nou museus i monuments que gestiona arreu del territori català. El programa s’ha presentat amb una acció al passeig Lluís Companys de Barcelona, amb cinc portes que convidaven a descobrir alguns d’aquests espais. L’acció es farà aviat a Girona, Tarragona, Lleida i Terrassa. La targeta es presenta en modalitat individual (trenta euros), d’ús personal i intransferible, o multipersonal (setanta euros), que permet l’entrada amb tres acompanyants.

Les persones de seixanta-cinc anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d’Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de vint-i-cinc euros en la modalitat individual i seixanta, en la multipersonal.

El director de l’agència, Josep Manuel Rueda, ha explicat que aquesta és una mesura que demanaven diversos agents turístics i promocionals. En la fase de llançament s’ha dissenyat un període de promoció per plataformes comercials que es podran quedar un 25% de les vendes. Rueda ha opinat que aquesta iniciativa és una manera que la gent pugui accedir a més equipaments. “Tenim un bon índex de visites, però un índex més baix de fidelització i esperem que això ara canviï”, ha indicat.

La targeta s’acompanya d’un desplegable, un mapa que té referenciats els vint-i-nou equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. Entre els equipaments que es poden visitar n’hi ha nou a la demarcació de Girona, deu a la de Barcelona, vuit a la de Tarragona i dues a la de Lleida.

En concret, a Girona són el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Farga Palau; la Canònica de Santa Maria de Vilabertran; el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l’estudi taller Carles Fontserè; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona; l’Antic Hospital de Santa Caterina a Girona; el Museu d’Art de Girona, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya- Ullastret.

A Barcelona són la Casa Museu Rafael Casanova; la Casa Museu Prat de la Riba; el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; el Museu d’Història de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona; el Museu de la Ciència i de la Tècnica – Museu del Ciment; el Castell de Cardona; el Castell de Claramunt; el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Museu de la Colònia Sedó, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Olèrdola.

A Tarragona són el Reial Monestir de Santes Creus; la Cartoixa d’Escaladei; el Castell Monestir d’Escornalbou; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Conjunt monumental de Centcelles; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Vil·la romana dels Munts; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Museu i necròpolis paleocristianes; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Tinglado 4, i el Castell de Miravet.

Finalment, a Lleida, els equipaments que formen part del conjunt al qual dona accés la nova targeta són el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i el Convent de Sant Bartomeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor