Cuevillas, sobre la suspensió de Borràs: “No té cap suport jurídic; és una decisió política, injusta i partidista”

  • El diputat diu que amb aquesta decisió ERC "podria jugar l'intent de tapar la rendició de la taula de diàleg del dia anterior a Madrid"

VilaWeb
Redacció
04.08.2022 - 22:19
Actualització: 04.08.2022 - 22:27

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, diputat de Junts i president de la comissió de l’estatut del diputat, ha criticat durament la decisió de la mesa del parlament de suspendre Laura Borràs com a diputada amb l’article 25.4.

En un fil a Twitter, diu que aquest article del reglament del parlament és contrari a la constitució espanyola i a tots els tractats i convenis internacionals i europeus en matèria de drets fonamentals, perquè va en contra de la presumpció d’innocència i el dret de participació política, i remarca que així s’han manifestat els lletrats del parlament. De fet, explica que, a diferència de la via que obre aquest article, fins i tot en sentències fermes cal un dictamen de la comissió de l’estatut del diputat, el qual ha de ser aprovat per la majoria absoluta del ple.

A més, a partir de diverses definicions com les recollides en convencions de les Nacions Unides i en el conveni penal sobre la corrupció del Consell d’Europa, posa en qüestió que el delicte del qual s’acusa Borràs pugui ser catalogat de corrupció, fet que invalidaria d’aplicar-li l’article 25.4.

Per això es demana com és que la mesa no va tenir cap dubte i no va demanar un dictamen o un informe als lletrats. “L’aplicació de l’art 25.4 a la diputada Laura Borràs no té cap suport jurídic; és una decisió política, injusta i partidista”, diu. Considera que s’ha actuat així perquè quedi en l’oblit durant el mes d’agost i diu que ERC “també podria jugar l’intent de tapar la rendició de la taula de diàleg del dia anterior a Madrid”. Per tot plegat, conclou que tot això significa un final de cicle.

Vegeu a continuació el fil sencer:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any