[VÍDEO] Ja podeu parlar amb el ChatGPT de viva veu

  • Us expliquem com s'ha de fer per habilitar la funció de prova per a parlar amb la veu amb el ChatGPT

VilaWeb
Arnau Lleonart
15.10.2023 - 21:40
Actualització: 15.10.2023 - 21:52

De primers de mes ençà, el ChatGPT ha incorporat funcionalitats noves que amplien el potencial d’aquesta eina d’intel·ligència artificial. Encara no són disponibles per a tots els usuaris, i ni tan sols per als que tenen la subscripció de pagament, però n’hi ha que sí que n’han pogut provar algunes. A VilaWeb hem provat la capacitat de parlar de viva veu amb el ChatGPT, i hem vist que ofereix resultats en català ben convincents. També hem trobat algunes alternatives per a poder parlar amb la intel·ligència artificial, tot i que els resultats no tenen la mateixa qualitat.

Per provar el processador de veu del ChatGPT, cal descarregar l’aplicació oficial d’Android o iOs i tenir la subscripció de pagament, que permet d’accedir tant a la versió 4 del ChatGPT –molt més intel·ligent que la 3, la gratuïta– com a noves funcions encara en proves, com ara el processador de veu.

Per configurar-ho, cal entrar al menú “Settings”, tocar “Beta features” i marcar l’opció “Voice conversations”. Una volta seleccionat, podrem triar també la veu que farà servir –n’hi ha tres de femenines i dues de masculines– i indicar en quin idioma li parlarem. Per defecte diu “Auto-detect”, però si li indiquem “Catalan” facilitarem que ens entengui. Les veus integrades són d’actors angloparlants, però això no limita que puguin parlar en uns altres idiomes. Això sí, tota la conversa serà amb un interlocutor amb accent en anglès. Quan ho hàgim configurat tot, n’hi ha prou de pitjar la icona d’uns auriculars que hi ha a dalt a la dreta i començar a parlar amb la intel·ligència artificial.

Tal com dèiem, el processament de veu ara per ara és exclusiu per a subscriptors de ChatGPT Plus, la versió de pagament amb funcions superiors, però hi ha alternatives no oficials per a parlar amb ChatGPT. Qui faci servir el navegador Chrome pot trobar-hi extensions, com ara Speak to ChatGPT, ChatGPT AI Toolkit i Talk to ChatGPT, tot i que també n’hi ha per a Firefox, com ara SayAI. Són complements per als navegadors per a convertir-nos la veu en text quan parlem amb el ChatGPT, i les respostes escrites, en veu.

L’ús de la veu per a parlar amb el ChatGPT no és l’única novetat que OpenAi, l’empresa desenvolupadora, prova amb alguns usuaris. Segurament la més interessant és que pugui consultar informació actualitzada per internet, una possibilitat fins ara no disponible i que limita les respostes a una base de dades que arriba al setembre del 2021.

L’altra, també molt útil, és la possibilitat que la intel·ligència artificial reconegui què hi ha en una imatge. És a dir, no solament pot entendre i seguir una conversa de text, sinó també comentar una fotografia o imatge que li facilitem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any