El BIOCOMSC constata un repunt de les infeccions arran dels primers dies del pont de la Puríssima

  • El 17% de les proves d'antígens que s'han fet a Catalunya a contactes directes entre dimecres i divendres han tingut resultat positiu

VilaWeb
ACN
11.12.2021 - 13:45
Actualització: 11.12.2021 - 19:15

El Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC (BIOCOMSC) ha constatat un primer repunt de les infeccions de la covid-19 arran del pont de la Puríssima. En declaracions a Catalunya Ràdio, la investigadora del grup de recerca BIOCOMSC de la UPC, Clara Prats, ha explicat que ja es comencen a percebre els efectes de la mobilitat i la interacció durant els dies del pont. “Sí que hi va haver més contagis, ara caldrà veure si s’amplifica més“, ha dit.

Segons dades del BIOCOMSC, el 17% de proves d’antígens que s’han fet, entre dimecres i divendres, a aquells que han estat contacte directe d’un positiu, han tingut resultat positiu. Prats ha dit que aquells que ara són positius són els que es van encomanar durant els primers dies de pont. Per tant, la setmana vinent, afegeix, es coneixerà “la segona ronda de contagis” i si, com l’any passat, la “corba s’accelerarà”.

Tanmateix, la investigadora confia en el fet que l’obligatorietat del passaport covid i la vaccinació ajudin a fer que, a diferència del 2020, la corba pugui anar després cap avall en compte de mantenir l’ascens.

La nova variant

A parer de la investigadora és aviat per a saber com afectarà la nova variant òmicron. No obstant això, creu que si es confirma que té una transmissió més ràpida que la delta, pot ser bo. “Quan dues variants competeixen sempre guanya la més ràpida”, ha dit, tot apel·lant al fet que els estudis apunten que els efectes de l’òmicron podrien ser més benignes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any