Unió decidirà sobre la independència el 14 de juny

  • Farà una consulta interna a partir d'una proposta de full de ruta proposada pel comitè de govern

VilaWeb
VilaWeb
ACN
09.03.2015 - 15:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

UDC celebrarà el 14 de juny la seva consulta interna sobre el full de ruta que defensarà el partit de cara a les eleccions del 27-S. Així ho ha decidit el comitè de govern i ho ha explicat el seu secretari general, Ramon Espadaler, que ha concretat que el reglament, a càrrec de Joan Cañada, es votarà en un consell nacional el 18 d’abril. La proposta que se sotmetrà a votació de la militància la farà el comitè de govern el 2 de juny. Espadaler començarà ja els contactes amb tots els membres de la direcció i de fora perquè facin les seves aportacions. La nova comissió de transparència vetllarà per aquest procés de ‘radicalitat democràtica i sobirania’ i després s’intentarà encaixar el resultat amb CDC.

El comitè de govern d’UDC ha acordat aquest dilluns el calendari per celebrar la consulta interna sobre el full de ruta de cara al 27-S. Joan Cañada, responsable del funcionament del 9-N, serà l’encarregat de redactar el reglament d’aquest procés, que Espadaler ha definit com un ‘exercici de democràcia radical i de sobirania’. El reglament se sotmetrà a consideració del consell nacional el 18 d’abril.

El 2 de juny, per tant ja passades les eleccions municipals, el comitè de govern farà una proposta de full de ruta. De fet, Espadaler començarà pròximament els contactes per elaborar aquest document i, si s’aprova, es votarà en la consulta interna del 14 de juny.

Espadaler ha rebutjat posicionar-se sobre el full de ruta ‘que escriguin altres, i tampoc fer-ho en el moment que ho diguin els altres’. ‘Nosaltres escriurem quin creiem que ha de ser el full de ruta i ho farem en el moment que nosaltres considerem oportú’, ha indicat. En aquest punt, ha reconegut que dins del comitè de govern hi ha opinions diferents sobre si s’havia de fer aquest procés abans o després de les municipals. En qualsevol cas, la majoria i també a escala local, ha dit, apostava per fer-ho després del 24 de maig perquè no interfereixi en els comicis.

Pel que fa al contingut de la proposta del comitè de govern, el secretari general d’UDC no hi ha volgut entrar, i s’ha limitat a dir que un cop s’aprovi per part de la militància, s’intentarà ‘encaixar’ amb CDC. ‘Si encaixa, perfecte, i si no ja veurem què fem, però volem fer la nostra proposta, la fem amb voluntat de suma, però la fem per nosaltres’, ha assenyalat.

Respecte per a la posició de CDC

Pel que fa al procés de refundació de CDC i a les declaracions de Josep Rull assegurant que són un partit nacionalista, Espadaler ha mostrat el seu respecte. ‘No tinc res a opinar sobre allò que decideixin altres partits de manera autònoma i sobirana, i si CDC creu que s’ha de definir com a partit no tinc res a dir’, ha dit. En tot cas, ha demanat als partits que facin una proposta electoral que sigui ‘clarificadora, explícita, engrescadora, possible i realista’.

També ha recordat que el document de CDC parla d’estat propi, que és una terminologia que ja portava CiU en el seu programa electoral.

Pel que fa a la candidatura de Vic, on finalment la candidata serà de CDC, Espadaler ha explicat que comparteixen la solució que s’ha acordat perquè en una ciutat amb 13 candidatures, no hagués estat positiu sumar-hi una altra de diferent.

 

Informació relacionada:

Duran i Lleida té un pla per al 27-S (Mail obert de Pere Cardús)

Entrevista a Antoni Castellà: ‘Si el 27-S guanya la independència, hem de pactar amb Podem a Madrid’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any