Més de quatre hores de concert, commemorant la primavera valenciana

  • El Palau de Congressos de València acull un concert maratonià en suport als estudiants represaliats

VilaWeb
Redacció
16.02.2013 - 03:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Palau de Congressos de València va acollir ahir un concert de quatre hores i mitja en suport als estudiants processats ara fa un any en ocasió de la ‘primavera valenciana‘. Als assistents que van omplir el Palau cal sumar més de cinc mil persones que van seguir en directe el concert a través de la retransmisió que va fer VilaWeb. El concert va acabar amb tots els assistents dempeus enarborant llibres, en record d’una de les imatges icòniques de les manifestacions, que oposava els llibres a les porres de la policia.

Concert íntegre:

Dènou cantants i grups van participar en el concert, seguint la iniciativa de l’Assemblea IES Lluís Vives, l’Associació jurídica Primavera Valenciana i BarnaSants per recaptar fons per a les persones processades i expedientades durant les càrregues en les manifestacions d’ara fa un any. Actuacions com les d’Obrint Pas, Sènior i el Cor Brutal, la Gossa Sorda, Arthur Caravan, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Feliu Ventura o La Habitación Roja es van combinar amb parlaments i també amb vídeos de Xavi Castillo o l’aparició final d’Eugeni Alemany, el presentador de la sèrie ‘Un país de llibre

Els més de 40.00 euros recaptats per al concert a través de la plataforma de micromecenatge Verkami serviran ara per fer front a uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents de les persones que han expressat la seua voluntat que siga l’Associació jurídica Primavera Valenciana qui els porte la defensa. Cada assistent ha va fer una aportació mínima de 15 euros pels quals va rebre també un dels llibres donats per les editorials col·laborades amb el concert.

Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan i Galavera van ser els músics que van col·laborar de manera desinteressada en el concert. 

Al final del concert, que va ser presentat per Amalia Garrigós, Clara Dies, estudiant de l’Institut Lluís Vives, va reivindicar el paper de la revolta dels estudiants de fa un any i la necessitat de seguir treballant per un ensenyament públic de qualitat. Després La Gossa Sorda va ser el grup encarregat de tancar el concert, fent-se alçar de les cadires al públic que omplia de gom a gom el Palau de Congressos de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any