Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  16.10.2012  23:58

Un coronel espanyol demana declarar l'estat de guerra a Catalunya

El president de l'Associació de Militars Espanyols ho diu en una entrevista a la televisió holandesa

Men?ame
 

El coronel d'intendència Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'AME (associació de militars espanyols) ha exigit en una entrevista a la cadena de televisió holandesa NOS que es declari l'estat de guerra a Catalunya per a aturar el procés que ell defineix com a 'separatista'. 'El nostre punt de vista és que es declari l'estat de guerra, o l'estat d'excepció, o l'estat de setge', ha declarat el coronel.

'Espanya és una nació, indissoluble. I en cas d'amenaça de ruptura, i en aquest cas de separatisme, hi ha la constitució, l'article 8, que diu que les forces armades tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d'Espanya i defensar la integritat territorial', diu Muñoz Sánchez.

Múñoz Sánchez és un habitual de les ràdios i televisions d'extrema dreta, home conegut per la seva posició reaccionària. L'AME havia amenaçat fa dies el govern català amb accions judicial però ara, per primer vegada, s'ha referit al conflicte com una 'guerra' i exigint l'adopció de mesures d'excepció.


Més informació: Què suposaria 'l'estat de guerra' que demana el coronel espanyol?