ERC proposa una coalició independentista amb ‘un programa de mínims’

  • Junqueras creu que el resultat de la reunió entre Mas i Rajoy demostra que els independentistes tenien raó

VilaWeb
Redacció
20.09.2012 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el resultat de la reunió mantinguda pel president, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, demostra que els independentistes tenien raó. ‘ERC ha dit moltes vegades que anar a negociar amb l’estat era una pèrdua de temps’, ha indicat Junqueras. Alhora, el president d’Esquerra ha proposat a la resta de partits d’anar a les properes eleccions amb ‘un programa de mínims independentista’ per tal de crear un estat en el marc de la Unió Europea. Això, després de recordar altres propostes dels republicans com és una declaració d’independència o un referèndum.

Alfred Bosch: ‘Enterrat el pacte fiscal, és el moment de la independència’

El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha apuntat que un cop enterrat el pacte fiscal era l’hora de la independència. ‘Els catalans volen la independència, i això és el que els donarem, perquè és la nostra convicció i la nostra obligació’. Bosch ha dit que no era contrari a unes eleccions avançades, però que ara era principal donar resposta al clam independentista de l’Onze de Setembre.

‘Com que ens devem al poble i la gent, respondrem a allò que ens demanen’, ja sigui a través d’un referèndum o d’una declaració o fins i tot unes eleccions.

Mas: ‘El camí de Catalunya ha de ser europeu’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any