Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  29.03.2011  08:36

Presenten els resultats dels treballs al jaciment de Puig Ciutat

Molta gent assistí a l'acte celebrat a la polivalent de la Torre d'Oristà

Men?ame
 

Els responsables dels treballs de recerca arqueològica al jaciment de Puig Ciutat, Roger Sala, Àngels Pujol i Carles Padrós, van presentar els resultats de les feines fetes fins ara, en un acte amb molt de públic que es fa dur a terme a la sala polivalent de la Torre d'Oristà.

Al llarg d el'acte es va fer un repàs al període històric d'existència de l'assentament, les hipòtesis sobre els esdeveniments que en van marcar la seva evolució i l'estat de les troballes.
Respecte dels resultats, es calcula que l'asdsentament té unes 5 hectàrees de superfície, amb un urbanisme poc regular i amb estructures de gran riquesa quant a materials arqueològics. L'estudi d'aquests materials data l'assentament a la part central del s.! aC. La presència d'indicis d'incendis i destrucció i la presència de molt material bèl·lic fan pensar que va ser destruït en una de les guerres que hi va haver al llarg del mateix segle.