Firefox 4 duplica les descàrregues d’Explorer 9 ja al primer dia

  • En poques setmanes s'han actualitzat els tres principals navegadors d'internet: l'Internet Explorer de Microsoft, el Chrome de Google i el Firefox de Mozilla

VilaWeb
Redacció
24.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’aparició del Chrome 10 de Google i de l’Internet Explorer 9 de Microsoft, ara arriba l’última versió estable del navegador obert de Mozilla. Al primer dia, el Firefox 4 ja va duplicar les descàrregues del seu principal competidor, l’Explorer 9 en el mateix temps. El de Microsoft va tenir dos milions quatre-centes mil descàrregues en vint-i-quatre hores, i tan sols ahir el Firefox 4 va superar els cinc milions.

El Firefox 4 s’ha renovat, sobretot, en l’aspecte, amb una interfície més senzilla que l’acosta a la simplicitat i a l’austeritat del navegador de Google. Però també és sis vegades més ràpid que no la versió anterior. Les opcions de seguretat avançada s’han millorat; també les possibilitats de personalització i la gestió de complements (el catàleg de ‘plug-ins ja arriba als cent mil). I, com és habitual, Firefox s’ha actualitzat en una setantena de llengües i per als tres sistemes operatius més emprats: Windows, GNU/Linux i Macintosh.

Coincidint amb el llançament, Mozilla ha engegat una campanya per a difondre la notícia a Facebook i Twitter (on #fx4 ja és tema principal) i ha obert una pàgina des de la qual es poden veure les descàrregues sobre un mapamundi en directe.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any