Avanç editorial: ‘Maletes perdues’

  • Després de tres llibres de narracions, Jordi Puntí publica la seva primera novel·la

VilaWeb
Redacció
15.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera novel·la de Jordi Puntí, ‘Maletes perdudes‘ (Empúries), arriba aquesta setmana a les llibreries. Us n’oferim el primer capítol. També podeu consultar el bloc del mateix títol: hi trobareu un vídeo en què l’autor esbossa la novel·la. Diu Puntí: ”Maletes perdudes’ comença quan un home desapareix. Aquest home és en Gabriel i resulta que té quatre fills repartits per Europa (Barcelona, París, Londres i Frankfurt), que no es coneixen entre ells, i que es diuen tots igual: Cristòfol, Christof, Christophe i Christopher.

Quan el pare desapareix, els quatre fills es troben per primera vegada i decideixen de cercar-lo. ‘La novel·la és essencialment la recerca d’aquesta identitat’, diu Puntí. ‘Vol ser una novel·la àgil, divertida, que el lector hi entri molt ràpidament, que expliqui moltes coses, que posi en contrast els anys seixanta a Europa (el Maig del 68 francès, el Flower Power anglès, amb la vida més grisa de Barcelona…’.

‘Les maletes perdudes’ és un llarg projecte. Va guanyar el premi Octavi Pellissa l’any 2003. Jordi Puntí (Manlleu, 1967)ha publicat tres llibres de narracions: ‘Pell d’armadillo (1998), ‘Animals tristos’ (2002) i ‘Set dies al vaixell de l’amor’ (2005), amb dibuixos de Mariscal. Ventura Pons va adaptar tres narracions d’aquest llibre per al film ‘Animals ferits’. Els seus llibres s’han traduït a l’espanyol, al francès, a l’italià, a l’alemany i al croat. Col·labora al diari El Periódico, a la revista L’Avenç i a Ràdio Barcelona.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any