L’abans i el després
L'herència franquista a l'actual estat espanyol no és ideològica: és estructural, institucional, visceral, i té una sola línia vermella, que és la unitat d'allò que consideren que és la seua nació
Parlar amb Lluís Bernils, del Celler de Matapedera, és parlar amb quaranta anys d'història de la cuina catalana
L'any 1926, Pedro Cortés va fer realitat el seu somni de construir un hotel al seu Benidorm natal, igual com els que havia conegut en els seus viatges a mar
Entrevista al petit dels germans Roca, responsable de la part dolça del Celler de Can Roca
Les festes majors són dies de bombolles i àpats familiars
Hemingway hi va començar a escriure 'Fiesta'; Lorca, els seus sonets més obscurs; s'hi van hostatjar escriptors antifeixistes i s'hi organitzaren els primers Premis Octubre
Ara que fa cent anys del viatge de Josep Pla a la Rússia soviètica, hom pot fer-se la idea de què hi va trobar llegint la novel·la 'Un cavaller a Moscou', d'Amor Towles, adaptada com a sèrie en una producció protagonitzada per Ewan McGregor
Del banquet de celebració de la victòria aliada el 1918 fins al pacte entre CiU i PP, passant per la llarga estada de Federico García Lorca, l'Hotel Majestic n'ha vistes de tots colors
El setembre arribarà ple de novetats · Us avancem alguns dels títols que marcaran la reentrada literària
Inaugurat el 1960 a l'Hostal de la Gavina, el restaurant Candlelight és fidel a la tradició afrancesada amb el millor producte del nostre litoral, amb la guia del xef Oriol Fernández
L'actual Hostal Empúries connecta amb el seu passat, vinculat estretament a les ruïnes de l'antiga colònia grega i romana d'Empúries
Entrevista a Marc Gascons, xef i copropietari del restaurant els Tinars de Llagostera (Gironès), Premi Nacional de Gastronomia 2025
Dos volums apareguts darrerament posen el focus en la mirada sobre Barcelona dels escriptors francesos, atrets especialment per la llegenda del Districte V
Estrenem la sèrie sobre hotels històrics dels Països Catalans amb el que potser és el més antic encara actiu: la Fonda Europa de Granollers
Entrevista a l'agitador i traficant d'idees Vicenç Altaió, que acaba de publicar el primer volum de les seves memòries, 'El somni de la subversió', i és el protagonista del documentari de Joan Vall 'Biblioteca de pedra seca'
Tastar un còctel de gambes a Via Veneto fa fabular amb la presència de Don Draper al restaurant, ara que fa deu anys del final de 'Mad Men'
Una eina desenvolupada a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia, permet d’identificar els llibres tenyits amb el verd de París, un color molt popular a l’època victoriana, perillós pel seu contingut en arsènic · La professora catalana Maria Pilar Gil és una de les responsables del projecte
Entrevista al propietari del Motel Empordà de Figueres, un dels restaurants més respectats de la gastronomia catalana
Una sèrie francesa actualitza la figura d'Antonin Carême, el cuiner dels reis i rei dels cuiners
Entrevista a Care Santos, autora de ‘L’amor que passa’, editat per Columna
Crònica d'un sopar amb posta de sol i vistes privilegiades per a lligar cuina i art
Coincidint amb els vint anys de la mort de Jesús Moncada, Club Editor recupera 'Camí de sirga', una de les novel·les més destacades de la literatura catalana i europea
L'escriptor i diplomàtic Carles Casajuana acaba de publicar 'La guerra dins la guerra', una novel·la ambientada l'any 2019, just després de la sentència contra el procés
El filòsof i traductor Pere Lluís i Font rep el 57è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Després de gairebé dos-cents anys de la primigènia fonda, Can Duran perviu a Figueres fent història culinària i recordant el vincle amb Salvador Dalí, un dels grans clients de la casa
Parlem amb Ferran Adrià, catorze anys després del tancament del Bulli i arran dels trenta anys de la revolució gastronòmica gestada a Cala Montjoi
Dos restaurants, un d'històric, Can Fusté, i un de nou, Can Ugal, agermanen excel·lència gastronòmica i història del Futbol Club Barcelona a les Corts
El documentari 'Plat en blanc' ressegueix la història de tres amics, Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, fins al cim del millor restaurant del món: el seu Disfrutar
El filòsof Pere Lluís Font ha estat reconegut amb el 57è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Amb 'Coses vistes', Pla inaugura un gènere nou al qual serà fidel tota la vida: literatura d'observació, d'atenció als fenòmens del temps i de la terra, narrativa autobiogràfica i testimoniatge contra l'oblit dels seus contemporanis
Al capdavant del Dry Martini, tota una institució barcelonina, l'empresari Javier de las Muelas és una autèntica referència en el món de la cocteleria
Des que el van obrir, el gener del 2024, el Bar Bocata de la Travessera de Gràcia s'ha convertit en un local de referència a Barcelona
El Palau Robert exposa la riquesa de seixanta anys de cartes de restaurants catalans en una mostra organitzada per l'Acadèmia de Gastronomia i Nutrició
El caputxí fra Valentí Serra de Manresa publica 'Missa et mensa', un volum sobre la cuina monàstica i conventual editat per Albada
L'històric restaurant de la Barceloneta té una salut envejable, ara que fa una mica més de trenta anys que va obrir a l'emplaçament actual i regentat per la quarta i cinquena generacions d'una nissaga plenament arrelada al barri
Us proposem llibres de gastronomia per a regalar aquest Sant Jordi
Pocs dies abans de Pasqua, quan toca que els padrins duguin la mona als fillols, parlem amb el pastisser Christian Escribà, que proposa que la mona tingui una denominació d'origen pròpia
L'escriptor Ramon Solsona fa memòria de la infantesa a 'El carrer de la xocolata'
El cuiner Jordi Vilà presenta un 'Manual d'autodefensa de la cuina catalana', en què, amb humor i voluntat reivindicativa, convida a plantar cara en favor de la nostra identitat
El periodista i professor universitari Toni Aira publica una nova novel·la negra protagonitzada per Max Margarit, assessor polític ara esdevingut tertulià
La nova sèrie de Netflix, que adapta la novel·la de Lampedusa, torna a posar d'actualitat la fascinant història d'una vella família aristocràtica siciliana