I Laporta ho ha tornat a fer
La coherència personal no és un acte heroic. Més aviat és simplement la voluntat de no trencar allò que ens constitueix. Però la veritat és que no abunda
La cap de cuina de les Cols, Martina Puigvert, comparteix amb els lectors la seva recepta d'ànec amb peres
Amb el fred tardoral és possible de menjar a Palafrugell el niu (o "es niu"), un plat que barreja peixopalo i caça, fill de la tradició tapera de la vila
Coincidint amb el centenari de la seva mort, es publica 'Josep Zulueta i Gomis (1858-1925). L'home que va canviar el Pirineu', de Carles Gascón Chopo, la biografia del fundador de la Cooperativa Cadí
Pere Monje i David Andrés, propietari director i xef, respectivament, del restaurant Via Veneto, comparteixen amb els lectors de VilaWeb la seva recepta d'escudella i carn d'olla, el plat més emblemàtic del Nadal català
L'estrena de 'Nuremberg', de James Vanderbilt, sobre el judici als principals jerarques del nazisme, remet a les cròniques que en va escriure Carles Sentís
El CCCB inaugura "Rodoreda, un bosc", una gran exposició dedicada a l'autora de 'Mirall trencat', que fuig de la biografia estricta per endinsar-se en els grans temes de la seva obra
L'expert en el món del vi i director dels premis Vinari publica 'Tastar sense complexos', el volum número 30 de la col·lecció Envinats de Vibop Edicions
El restaurant Windsor aprofita l'avinentesa de la Regió Mundial de la Gastronomia per oferir un menú insòlit pels grans plats i territoris de la cuina catalana
Ara que Catalunya ha estat declarada Regió Mundial de la Gastronomia, el cuiner i divulgador Josep Lladonosa i Giró publica 'La cuina catalana de fa 700 anys', que inclou tant dades històriques com un receptari adaptat
El 25 de novembre de 1905, oficials de la guarnició de Barcelona van assaltar la redacció del setmanari ¡Cu-cut! i el diari la Veu de Catalunya, una acció que va despertar un moviment d'indignació unitari que acabà donant lloc a Solidaritat Catalana
El TNC recupera 'La corona d'espines' de Josep Maria de Sagarra, obra en vers estrenada l'any 1930, dirigida per Xavier Albertí i amb Àngels Gonyalons de protagonista
Entrevista a la cuinera Francesca Baixas, un dels tres socis del restaurant Franca de Barcelona
El restaurant Castell de Peralada, comandat pel xef Javier Martínez i el 'maître' Toni Gerez, permet un recorregut per la història, el paisatge i la tradició gastronòmica de l'Empordà
Quaderns Crema publica una edició revisada i ampliada de 'La fascinació del periodisme', el recull d'articles que ens va fer descobrir la periodista Irene Polo
Parlem amb el xef i propietari del restaurant el Terrat, de Tarragona, guanyador del premi Revelació de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
El Fòrum Gastronòmic de Barcelona s’ha centrat en la nova cuina catalana, en l'any que Catalunya ha estat Regió Mundial de la Gastronomia.
Entrevista al fundador de Turris, una de les principals empreses de pa artesà de Barcelona
La sèrie de ficció inspirada en fets reals, que recrea els enfrontaments, grandeses i misèries del clan que va convertir aquesta cervesera d'Irlanda en tot un símbol de l'illa, serveix per a recordar la història d'aquesta beguda a casa nostra
L'Anxova Divina i Finorri, dos establiments oberts recentment en sengles hotels barcelonins, es decanten sense embuts per la cuina catalana com a carta de presentació
Entrevista al cuiner Albert Ventura en el vintè aniversari del restaurant Coure de Barcelona
'Downton Abbey' tanca la seva història amb una gran final cinematogràfica, que dóna peu a reflexionar sobre la nostra fascinació per la història anglesa
Roses homenatja Juli Soler, mort ara fa deu anys, director i copropietari del Bulli, juntament amb Ferran Adrià
La reeixida en el Concurs del Porc i la Forquilla esperona aquest negoci familiar de Sant Andreu, arrelat al barri i fidel a la cuina tradicional catalana
La il·lustradora i escriptora infantil i juvenil Roser Rius i Camps publica 'Memòria dibuixada', els seus dibuixos, texts, cartes i records de l'estada a la presó de Yeserías, a Madrid
Alfred Romagosa i Josep Maria Masó han donat nova vida al local on va oficiar Fermí Puig, amb una proposta de cuina catalana ben feta i ben servida
Entrevista a la cuinera i comunicadora, xef del restaurant Meleta de Romer i copresentadora de 'Cuines'
La Setmana del Llibre en Català, coincident amb la Mercè, esdevé la festa major dels lectors
El periodista Jorge Cebrián signa 'Boris Skossyreff. L'estafador que va ser rei', una completíssima investigació sobre l'aristòcrata rus que va pretendre esdevenir sobirà d'Andorra, en doble versió literària i audiovisual
Club Editor recupera les 'Cartes des dels camps de concentració' de Pere Vives, l'amic d'Agustí Bartra en qui Amat-Piniella es va inspirar per a la novel·la 'K. L. Reich' i que va impulsar Montserrat Roig a escriure 'Els catalans als camps nazis'
Entrevista a Vicenç Villatoro, que acaba de publicar 'Polonesa', una novel·la d'espies ambientada l'any 1991, després de la guerra freda
Martín Comamala ha convertit el seu restaurant 539, Plats Forts de Puigcerdà, que porta tot sol, en una autèntica referència gastronòmica
Comanegra publica 'Prosa de combat', un volum de texts polítics de Manuel de Pedrolo, alguns dels quals inèdits censurats, que posen en relleu la seva veu lúcida i crítica com a referent independentista
El Bar Mundial de la plaça de Sant Agustí Vell torna a apujar la persiana gràcies al Grup Confiteria
Entrevista al periodista i crític d'art Josep Maria Cadena amb motiu dels seus noranta anys
El periodista i escriptor Marc Casanovas ressegueix la vida i la mort de Ramon Cabau, en un clam contra l'oblit de la nostra història gastronòmica
L’Andorra Park Hotel, impulsat per l’empresari i mecenes Bartomeu Rebés, va ser construït per Joan Margarit i Serradell, el pare del poeta i arquitecte
La història de l'Hotel Formentor forma part de la llegenda de Mallorca · Concebut com un espai selecte i cosmopolita, ha estat símbol de glamur internacional i de literatura del 1929 ençà
El cineasta mataroní Lluís-Josep Comerón avui fa cent anys · Repassem la seva trajectòria de guionista, director, escriptor i músic
El conegut com a Hotel Montesol va ser el primer construït a l'illa, impulsat pel pare del poeta Marià Villangómez, i tota una referència del principi del turisme
De Tarradellas a Ava Gardner, de Josep Pla a Liz Taylor, l’Hostal de la Gavina, a s'Agaró, ha acollit personalitats d'ací i de tot el món, sempre fent bandera del compromís amb el país