Degoteig de suports internacionals al dret de decidir dels catalans

  • Dirigents i líders polítics estrangers han expressat interès pel 9-N aquests darrers dies

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dret de decidir dels catalans ha rebut aquests darrers dies un seguit de mostres de suport internacional. Quan el Tribunal Constitucional espanyol va suspendre el procés participatiu del 9-N i, a continuació, el govern va anunciar que la votació es mantenia, la qüestió catalana va tornar a prendre força a l’estranger, tant als mitjans com entre els dirigents polítics.

Ahir mateix hi va haver un piulet significatiu de Gregor Gysi, el portaveu del tercer grup al parlament alemany (Die Linke, el partit de l’esquerra), que és el líder de l’oposició. Gysi es demanava per què Madrid no deixava que els catalans fessin la consulta i deia que ‘qualsevol govern ha de poder saber què pensa el poble i què vol’.

Recepció de l’ANC al Ministeri d’Afers Estrangers de l’Equador

Una mica més lluny, a l’Equador, el Ministeri d’Afers Estrangers va rebre ahir la delegació de l’ANC al país, que havia fet arribar una petició de suport als drets dels ciutadans de Catalunya de ser consultats sobre el seu futur polític. En la reunió, el ministeri dirigit per Ricardo Patiño va expressar respecte i voluntat de mantenir relacions cordials, tant amb el govern espanyol com amb el govern i el poble catalans.

Les esquerres llatinoamericanes, amb el procés català

Membres de formacions polítiques d’esquerres de diversos països de l’Amèrica Llatina intervindran avui en un acte organitzat per la plataforma Esquerres pel Sí-Sí. SónFlavio Carvalho, sociòleg i militant del Partit dels Treballadors del Brasil; Juan Chabkinian, membre del Front Ampli de l’Uruguai; Yosjuan Piña Narváez, del Partit Socialista Unit de Veneçuela; i un representant de MAS, de Bolivia.

L’acte, presentat per David Minoves, de la delegació catalana al Fòrum de São Paulo, es farà a les 19.00 a la seu de CCOO de Barcelona.

Sis-cents corresponsals acreditats

Mitjans de comunicació d’arreu del món ja es van fer ressò de la reacció del govern a la suspensió del TC i ara, amb vista a la votació de diumenge, l’atenció de la premsa internacional ha augmentat. Més de sis-cents corresponsals s’han acreditat al centre de premsa que el govern habilitarà entre dissabte i dilluns a la Fira de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any