Puigdemont: ‘Aquesta senyora pot explicar el sentit de la seva existència com a delegada?’

  • El batlle de Girona critica 'l'obsessió malaltissa' de Llanos de Luna per perseguir idees i opinions · La delegada del govern espanyol ha presentat un recurs contra Girona per declarar-se territori català lliure i sobirà

VilaWeb
Redacció
07.02.2013 - 18:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, no ha estalviat retrets a l’estat espanyol després que l’ajuntament hagi rebut un segon contenciós, ara contra la moció que declara el municipi territori català lliure i sobirà. En unes declaracions a VilaWeb, Puigdemont s’ha preguntat si Maria de los Llanos de Luna pot explicar el sentit de la seva existència com a delegada del govern espanyol. I ha retret que continuï utilitzant recursos públics de l’administració per perseguir idees i opinions. Ha suggerit també que si no sap a què dedicar el temps, des de Girona se li acudeixen algunes idees, com posar-se al costat dels ciutadans per ajudar a pressionar el govern espanyol perquè acabi les infraestructures compromeses i que han quedat a mig fer.

En declaracions a l’ACN, Puigdemont ha afirmat: ‘Crec que si en aquesta ciutat quedava algú que no fos independentista, ara té les raons per ser-ne’. La moció es va aprovar per majoria, amb els 15 vots que sumaven CiU, la CUP i ICV. El PSC es va abstenir i el PP va votar en contra. D’aquesta manera, Girona se suma a la llista de consistoris que ja han rebut recurs de l’estat espanyol. El primer va ser Celrà, i l’han seguit Llançà, Vidreres i Sant Julià de Ramis.

Per Puigdemont, ‘l’obsessió malaltissa’ del PP de perseguir idees i opinions ‘diu molt poc de la concepció democràtica’ que té el govern espanyol, i demostra, un cop més, que no hi ha tornada enrere en el procés de transició nacional. Puigdemont ja adverteix que el recurs només malbaratarà temps i diners perquè, ‘sigui quin sigui el resultat, no tindrà cap conseqüència pràctica’.

Puigdemont creu que no deixa de ser sorprenent que la delegació del govern espanyol continuï entestant-se en gastar recursos i temps, i més encara després del què va decidir el jutge del contenciós amb la sentència dels trens. ‘Em sorprèn que la senyora Llanos de Luna no faci cas el què va dir-li el jutge i continuï insistint en malbaratar diners amb les seves dèries identitàries’, ha dit Puigdemont.

A més, el batlle també ha posat l’accent en què contenciosos com aquest fan palès quin és l’ideari del PP. ‘Perseguir mocions com aquesta és perseguir l’opinió; i això diu molt poc de la concepció democràtica que el govern espanyol té de l’estat’, ha afirmat Puigdemont amb contundència. I hi ha afegit: ‘És evident que aquest estat no és el nostre, i que perd l’oportunitat de reconciliar-se amb els ciutadans i de preocupar-se per coses que realment són importants’.

La delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, ja va perseguir Girona, juntament amb Figures, per l’organització de dos trens per facilitar als ciutadans el desplaçament a Barcelona la Diada de l’Onze de Setembre passada. En aquell cas, el 21 de gener, el jutjat contenciós número 1 de Girona va estimar parcialment el recurs interposat per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l’Ajuntament de Girona i va anul·lar el decret en què el consistori va contractar un servei especial de trens. El magistrat va considerar (sentència, pdf) que l’Ajuntament s’havia excedit del seu àmbit competencial contractant el servei però també va retreure al govern espanyol l’intent d’utilització de les institucions amb la intenció ‘d’aconseguir beneficis de caire polític o electoral’ i va estimar que s’havien malbaratat recursos humans i econòmics. El jutge va condemnar totes dues parts a pagar els costos del procés.

 

Més informació: El jutge acusa Llanos de Luna de malbaratar recursos públics per atacar els trens de la Diada

Llanos de Luna continua la croada contra els municipis sobiranistes

Llanos de Luna: l’obsessió pels símbols espanyolistes

Posar les banderes espanyoles costaria tres milions d’euros

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any