La dimissió del conseller de Salut desclou les desavinences al govern de Bauzá

  • Antoni Mesquida discrepa del sentit de les retallades del govern balear · Va substituir Carmen Castro fa quatre mesos

VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Salut, Família i Benestar Social del govern balear, Antoni Mesquida, va presentar ahir la dimissió per desavinences amb la política de retallades del president José Ramón Bauzá i del seu equip. El fet s’escau en el moment d’enllestir el pressupost del govern del 2013, motiu de moltes tensions entre els membres del govern.

Mesquida va ser nomenat conseller fa quatre mesos perquè substituís Carmen Castro, que també havia presentat la dimissió.

La dimissió, la va confirmar el president Bauzá en una compareixença urgent ahir a horabaixa, el mateix dia que uns setanta jubilats de l’IB-Salut es van tancar a la sala de reunions de la Conselleria de Salut, com ja havien fet el dia abans, per contestar l’eliminació del complement de pensió: la pèrdua d’un 30%-40% de la retribució mensual.

Els partits de l’oposició consideren que la dimissió és conseqüència de les desavinences de Mesquida amb els altres membres del govern, especialment amb la cúpula formada per Bauzá i el vice-president José Ignacio Aguiló; que el fet demostra el fracàs de la política d’austeritat del govern; i que Mesquida s’ha vist desautoritzat per haver provat de seguir uns camins diferents dels que marca la cúpula del govern.

Ara, segons Bauzá, la dimissió no té res a veure amb el pressupost ni amb la política d’austeritat, i la seva prioritat és de nomenar un nou conseller ben aviat, oimés que la dimissió farà endarrerir l’aprovació del pressupost uns quants dies o unes quantes setmanes.

Amb relació a Mesquida, Bauzá va dir que el dimissionari ja daria les explicacions que considerés oportunes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any