El govern espanyol pujarà l’IVA el 2013

  • Anuncia aquesta mesura per assolir l'objectiu de dèficit · Preveu recaptar 8.000 milions amb l'augment d'impostos indirectes

VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha anunciat un increment de la imposició del consum l’any que ve. El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha explicat que la mesura no només afectarà l’IVA, sinó també altres tipus d’impostos indirectes al consum, així com impostos especials, com per exemple els impostos sobre el carburant o sobre l’alcohol.

‘El que estem plantejant és reduir les càrregues i la imposició sobre el treball, que està prou penalitzat ara mateix, i incrementar la imposició del consum’, ha afirmat De Guindos. Aquesta pujada d’impostos indirectes preveu recaptar uns 8.000 milions d’euros, per contribuir a assolir l’objectiu global de dèficit.

En la conferència de premsa posterior al consell de ministres, De Guindos ha explicat que l’executiu s’està plantejant un modificació de l’estructura impositiva, en el sentit de reduir els impostos sobre el treball i apujar els del consum quan comença la recuperació econòmica, que és el que es demana a l’estat espanyol des de fora.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any