El PP aprova amb el suport de CiU la llei d’estabilitat pressupostària

  • La federació també vota contra les esmenes a la totalitat a la reforma laboral i a favor de l'amnistia fiscal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2012 - 20:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés espanyol ha aprovat la llei d’estabilitat pressupostària, que regula el control del dèficit de les comunitats autònomes, amb els vots a favor del PP i CiU, i els d’UPyD i UPN. El PSOE, ERC i ICV-EUiA hi han votat contra i el PNB s’ha abstingut. CiU hi ha votat a favor després d’haver acordat amb el PP de flexibilitzar l’amortització del deute de les comunitats autònomes, mentre que els socialistes han justificat el vot en contra perquè la llei imposa el dèficit zero als comptes públics.

Segons que ha detallat avui el diputat Josep Sánchez Llibre, la modificació es va negociar ahir entre la vice-presidenta primera del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran. L’acord permetrà que, quan es torni al creixement, les comunitats autònomes que compleixin l’objectiu d’equilibri pressupostari puguin dedicar una part important dels recursos a inversions i a potenciar el creixement econòmic. ‘Estem satisfets’, ha dit Sánchez Llibre, que ha afegit que així s’allunya el fantasma de la intervenció a les comunitats autònomes.

Aprovació de l’amnistia fiscal

El congrés ha convalidat també aquest dijous amb els vots del PP i de CiU el decret de mesures tributàries i administratives que inclou l’amnistia fiscal i es reduccions a les bonificacions a l’Impost de Societats. El decret s’ha aprovat amb 194 vots a favor i 137 en contra. El ministre d’Economia i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha reiterat que són mesures ‘excepcionals’ que responen a la situació crítica de l’economia i que permeten no haver d’activar altres mecanismes com un augment dels impostos indirectes.

D’una altra banda, el PP ha tingut també el suport de CiU per a desestimar les esmenes a la totalitat de la reforma laboral que havien presentat els grups parlamentaris socialista, Esquerra Plural, UPyD, i els partits ERC i BNG. La reforma laboral passa ara a la Comissió d’Ocupació, que hi pot introduir esmenes parcials abans de donar llum verda al text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any