Jimmy Carter, Tony Blair i George Mitchell, amb la declaració de Sant Sebastià

  • Han fet arribar comunicats de suport a la declaració dels líders internacionals de dilluns

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president dels EUA, Jimmy Carter, l’ex-primer ministre britànic, Tony Blair, i el senador nord-americà, Georges Mitchell, han mostrat el seu suport a la declaració presentada pels líders internacionals de dilluns a la Conferència Internacional celebrada a Sant Sebastià. Tots tres dirigents han fet arribar a Lokarri comunicats oficials de suport a la declaració.

Jimmy Carter fa una crida al diàleg entre ETA, Espanya i França per finalitzar el conflicte. Ha afirmat que ‘aquest esforç mereix el suport de la comunitat internacional’. Per la seva banda, Tony Blair expressa ‘el seu suport ferm a la declaració formulada pels líders a Sant Sebastià, que demana a ETA la fi de la lluita armada de forma definitiva. Hi ha una finetsra d’oportunitat per resoldre l’últim conflicte armat d’Europa’. Blair demana als dirigents polítics que ‘aprofitin aquesta oportunitat’.

Finalment, el senador Mitchell diu: ‘Dono suport plenament a la declaració emesa pels líders internacionals a Sant sebastià. És important que es prenguin totes les mesures possibles per què s’acabi l’últim conflicte armat d’Europa. M’afegeixo a la petició a ETA perquè declari la fi de tota activitat armada i cerqui conversar amb Espanya i França per tractar les conseqüències del conflicte. Crec que s’obre una oportunitat duradora que tothom hauria d’aprofitar’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any