Avui es posa a la venda la ‘Poesia Completa’ de Maragall, en una edició popular

  • L'edició, de butxaca, és un preludi de l'edició de l'obra completa en tres volums, que sortirà l'any vinent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de l’Any Maragall, Edicions 62 ha publicat, dins el segell laButxaca, una edició popular de la Poesia Completa de Joan Maragall, com ja va anunciar VilaWeb. Inclou tots els poemes que va publicar, els poemes esparsos (apareguts en publicacions periòdiques o inèdits en vida de l’autor) i l’obra dramàtica en vers ‘Nausica’. La publicació de l’edició crítica de l’obra completa, dirigida per Lluís Quintana, s’ha retardat i finalment apareixerà, en tres volums, l’octubre del 2011.

L’equip dirigit per Lluís Quintana i format per Francesco Ardolino, Glòria Casals i Ignasi Moreta, tots vinculats a l’Arxiu Maragall, enllesteix la preparació dels tres volums que aplegaran, en una edició crítica i anotada, tota l’obra de Maragall com a poeta, traductor i articulista.

Jordi Cornudella, responsable editorial de la publicació, comenta a VilaWeb que l’edició és acurada i bonica (la part interior de la sobrecoberta és un pòster). ‘És una edició popular, tant pel preu (uns catorze euros), com perquè ofereix tota la poesia de Maragall, amb el text fixat, però sense anotacions ni comentaris.’ Cornudella aclareix: ‘Normalment, de primer es publica l’edició crítica i, al cap d’un quant temps, l’edició popular. En aquest cas hem invertit el procés perquè el calendari d’edició de l’obra completa s’ha retardat i apareixerà a final de l’Any Maragall. Això ens va decidir a avançar l’edició popular perquè el públic tingués la poesia a l’abast durant l’Any Maragall.

El volum de la ‘Poesia completa’, que avui es posa a la venda a les llibreries, aplega tota la seva obra original en vers. Inclou els cinc llibres publicats en vida de l’autor: ‘Poesies’ (1895), ‘Visions & Cants’ (1900), ‘Les disperses’ (1904), ‘Enllà’ (1906) i ‘Seqüències’ (1911). A més, comprèn tots els poemes esparsos (apareguts en publicacions periòdiques o inèdits en vida de l’autor), agrupats en tres seccions per a facilitar una lectura cronològica del conjunt (1896-1905, 1906-1911 i poemes no datats). Finalment, la ‘Poesia completa’ de labutxaca s’arrodoneix amb l’obra dramàtica en vers ‘Nausica’, inèdita a la mort del poeta. Tanquen el volum uns índexs (de títols i de primers versos) que el fan molt manejable.

A l’estiu VilaWeb va oferir la sèrie ‘Un estiu amb Joan Maragall‘, que contenia trenta-un poemes trets d’aquesta edició.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any