Es presenta l’Aplec del Mussol 2008 amb els premiats d’enguany

VilaWeb
Redacció
04.04.2008 - 09:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze, Premi Mussol de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Lluís Brunet, l’Hospital Clínic i les esportistes Abant, Premis Mussol de l’Ateneu. La Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze ha estat l’entitat escollida per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès com a guardonats del Premi Mussol d’enguany. Aquest reconeixement atorgat pel consistori, arriba després que l’entitat hagi difós la imatge dels gegants durant més de vint anys per tot Catalunya, Espanya i el món. Segons que ha manifestat avui l’alcaldessa, Montserrat Mundi “es mereixen el guardó, doncs són exemple de la nostra identitat i tradició i els responsables de portar el nom del nostre municipi arreu.”El lliurament del premi es farà en el marc d’un acte que tindrà lloc al Parc de les Morisques el proper diumenge 6 d’abril a les 13 h. Durant tot el matí aquest espai acollirà l’exposició de paradetes d’artesans i el concurs de dibuix. En aquest sentit, el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, ha emplaçat tothom a acostar-s’hi “doncs aquesta celebració compta amb una elevada participació i és un dels elements identificadors del nostre poble. Ubicar-ho tot al Parc de les Morisques dóna una major sensació d’unitat i permetrà un fàcil accés i mobilitat arreu de la zona”.

Pel que fa als Premis que atorga l’entitat Ateneu, enguany recauen en tres personatges propers: l’ex-president del Parc Taulí i ex-president de Caixa Sabadell, Lluís Brunet; el Centre de Recerca en Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona, i les esportistes i germanes Abant.

Lluís Brunet, tal i com ha manifestat Manel Sabés, membre de l’Ateneu “és una personalitat destacada que ha desenvolupat feines de renom i sempre ha estat molt vinculat socialment. Creiem que era el moment de lliurar-li aquest guardó”.

El Centre de Recerca en Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona ha treballat especialment en l’estudi de malalties com la malària o la SIDA i aquest desenvolupament científic mereix el reconeixement de l’entitat. Part dels seus membres i responsables són de Sant Quirze.

Finalment, les germanes Abant són sabadellenques i campiones mundials de Biketrial. La seva trajectòria esportiva les ha pujades al pòdium mundial en les respectives categories.

Les mussolades d’enguany són per l’Ateneu del Món, que celebra enguany el seu desè aniversari i porta la imatge del mussol al seu logotip; i per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès.

Aquests reconeixements es lliuraran dissabte a les 20 h a la Patronal. L’Ajuntament presidirà l’acte, i també aprofitarà l’esperada participació per congratular la Colla de Geganters i Grallers pel nomenament d’enguany.

La trobada estarà presentada per la periodista Virtu Morón i comptarà amb l’actuació de l’artista Joaquim Vila.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any