Els quatre canvis contra els odiadors que revolucionaran Twitter al final del 2020

  • La xarxa social oferirà quatre opcions: global, grup, panell i declaració

VilaWeb
Europa Press
11.01.2020 - 21:50
Actualització: 11.01.2020 - 22:08

Aquesta setmana Twitter ha anunciat quatre canvis que el revolucionaran enguany. Aprofitant un esdeveniment al CES 2020, a Las Vegas, ha anunciat que permetrà de decidir qui pot respondre a cada piulet. La directora de gestió de productes, Suzanne Xie, ha explicat que afegiran una funció per a ‘participants de la conversa’, que oferirà quatre opcions: global, grup, panell i declaració.

Xie ha recalcat que la xarxa social és ‘en procés de fer una investigació sobre aquesta funció’ durant el primer trimestre d’enguany per llançar-la més endavant, al final de l’any, segons que ha recollit The Verge. Per això, de moment, només un petit grup d’usuaris podran accedir-hi. L’anunci arriba quan ja és disponible a escala mundial la funció d’ocultar respostes dels piulets, que permet que els usuaris gestionin les seves converses.

Restriccions graduals

L’opció ‘global‘ permet que qualsevol usuari pugui respondre als piulets. És a dir, és Twitter tal com l’hem conegut fins ara quant als comptes públics, en què tothom pot respondre a un piulet. L’altra opció, més restrictiva, s’anomena ‘grup‘. En aquesta només hi podrà respondre a qui l’usuari segueix i alhora menciona específicament en el piulet.

Una tercera alternativa, anomenada ‘panell‘, farà que únicament puguin respondre-hi els qui hi són mencionats específicament. L’última opció serà la ‘declaració‘, que no permetrà que ningú hi respongui.

Una mesura polèmica?

Aquests canvis permetran de combatre els odiadors i els comptes falsos a Twitter, però alhora poden limitar la llibertat d’expressió de què sempre ha gaudit. Fins ara, en aquesta xarxa social es pot respondre a tothom de manera lliure, sense restriccions prèvies.

A Twitter és habitual de veure que la participació en una conversa pot canviar la qüestió tractada d’entrada, o fins i tot el to de la conversa, fins a arribar a desviar-se’n completament i acabar en discussions interminables. Per això la companyia ja va avançar que treballava en més opcions sobre qui pot respondre o veure converses específiques, i que també provava canvis relacionats amb la interacció per veure si ajuden a tenir una conversa més saludable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor