El Departament de Salut ha confirmat avui cinc morts més per cop de calor a Catalunya i el total de víctimes mortals de l’onada de calor ja són onze. Les darreres cinc són dos homes i tres dones entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l’Hospital Universitari de Bellvitge, un a l’Hospital de Figueres i un altre a Barcelona.

Concretament, van ser una dona de 75 anys que va morir el 3 d’agost a Barcelona, una de 81 anys que va ingressar el 4 d’agost per un cop de calor a l’Hospital de Figueres i que va morir el mateix dia; una de 73 anys que el 5 va ingressar a l’Hospital Universitari de Bellvitge i va morir l’endemà, el dia 6; un home de 52 anys que el 6 va ingressar a Bellvitge i va morir el mateix dia; i finalment un home de 81 anys que va ingressar també a Bellvitge el dia 7 i va morir l’endemà.

La resta de víctimes confirmades són un home que el 2 d’agost va ser trobat en un carrer de Constantí (Tarragonès), va ingressar a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dos dies després, el 4 d’agost.

Un altre home va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona el 3 d’agost després d’un cop de calor. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va atendre i el va traslladar a l’Hospital Clínic, on va morir.

Un dia després, el 4 d’agost, un home d’uns 60 anys va ingressar en estat molt crític a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i va morir la mateixa tarda. El 6 d’agost, un home de 45 anys, va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i el 7 d’agost un de 62 anys va morir al carrer a Barcelona també per un cop de calor. El mateix dia, el 7 d’agost, un altre de 41 anys a Tortosa pel mateix motiu. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a l’MC Mutual de Tortosa.

Salut apunta que no es descarta la confirmació de més morts per cop de calor. A final de la setmana vinent, l’Agència de Salut Pública en presentarà un informe i farà un balanç i una valoració dels casos confirmats.

D’altra banda, entre el 2 i el 8 d’agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb