El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromés és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.

Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Ingredients:
(per a quatre persones)
4 calamars grans
8 carxofes
1 llimona

Per a l’arrebossat:
300 g de farina
300 dl d’aigua
1 raig de sifó
1 ou
sal i una cullerada sopera d’oli
1 culleradeta de cafè de llevat Royal
oli abundant per a fregir (suau)
A més:
100 g de farina per a deixar-los secs

Elaboració:
Netegem les carxofes i les posem amb aigua i un raig de llimona. Les fem bullir uns cinc minuts. Les escorrem, les tallem en quatre trossos i les reservem.

Netegem els calamars i els fem a rodanxes. Els assequem i els deixem dins d’un bol amb farina.

Preparem l’arrebossat barrejant tots els ingredients: la farina amb l’aigua freda, la sal, l’oli i, al final, just abans de fregir, hi afegim un raig de sifó.

Arrebossem els calamars i les carxofes: primer els enfarinem i després els passem per la pasta de l’arrebossat.

En un cassó, hi posem oli abundant per a fregir. Primer fregim les carxofes. Seran rosses de seguida. Les escorrem amb paper de cuina. Després, fem igual amb els calamars.

I ja podrem servir el plat.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.