Cultura i reivindicació en la celebració dels 90 anys de les Normes de Castelló

  • Desenes d'entitats agrupades a la plataforma Castelló per la Llengua reivindiquen la ciutat on es va signar el document en què es reconeixia la unitat del català

VilaWeb
Fotografia: Twitter oficial de Joan Baldoví
Redacció
17.12.2022 - 18:16
Actualització: 18.12.2022 - 02:27

La plataforma Castelló per la Llengua tanca avui la commemoració del norantè aniversari de les Normes de Castelló sota el lema “Una llengua per guanyar”. L’eslògan és una referència a la cita de Joan Fuster “la llengua no ens la regalarà ningú, l’haurem de guanyar dia a dia”.

Els actes de commemoració de les Normes de Castelló culminen avui amb diversos actes culturals, socials i polítics. Al matí hi ha hagut unes quantes taules rodones a la sala la Bohèmia sota el títol “Horitzó Fuster”, en què han participat la plataforma Decidim, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Totes tres entitats sobiranistes són aquest cap de setmana a Castelló en una jornada de debats per a retre homenatge a Joan Fuster, però també estrènyer els llaços i les complicitats entre tots tres grups.

A les 17.30 ha començat la manifestació a la Casa Matutano després de recórrer el centre de la ciutat. Hi han estat presents col·lectius socials, polítics i culturals d’arreu dels Països Catalans. A la vesprada, ha començat l’acte polític al recinte de Fires i Mercats, que ha donat pas a les actuacions musicals de Jazzwoman, Auxili i la Kinky Band. També hi ha estat la històrica banda de folk Al Tall, que torna a ajuntar-se per l’ocasió deu anys després d’haver-se retirat. En els concerts, hi han participat més de deu artistes per situar la ciutat que va acollir la signatura de les Normes del 1932 en la reivindicació lingüística i l’escena musical i cultural valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any