Grande-Marlaska surt ara a dir que el setge policíac a la seu de la CUP és ‘ciència-ficció’

  • També ha justificat que la policia espanyola retirés bufandes de color groc, un dels colors del Boca Juniors, als espectadors que van anar a veure la Copa Libertadores

VilaWeb
Redacció
05.03.2019 - 11:13
Actualització: 05.03.2019 - 12:00

El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha negat reiteradament el setge de la policia espanyola a la seu de la CUP el 20 de setembre de 2017 –durant set hores i sense ordre judicial– i avui ha dit que era ‘ciència-ficció‘. En una entrevista a RAC1, ha dit que, ‘coneixent les forces i cossos de seguretat de l’estat, és ciència-ficció’. Podeu escoltar-ho ací:

https://soundcloud.com/user-776570511/marlaska-nega-el-setge-policiac-a-la-seu-de-la-cup-el-20-s-i-diu-que-es-ciencia-ficcio

Marlaska ha dit que la majoria dels agents són nascuts en democràcia ‘i han crescut amb els valors democràtics’.

Durant l’entrevista, Grande-Marlaska ha justificat que la policia espanyola retirés bufandes de color groc als espectadors que van anar al Santiago Bernabeu a veure la Copa Libertadores, tot i ser un dels colors de l’equip argentí Boca Juniors, o bé als del Barça a la final de la Copa del Rei. A parere seu, cal actuar així ‘en espectacles públics on es concentren un munt de persones’, perquè hi ha una llei especial de la violència a l’esport. Malgrat tot, persa que dur un llaç groc en suport dels presos polítics és llibertat d’expressió.

Nega les càrregues de l’1-O

Grande-Marlaska, parlant de l’actuació de la policia espanyola durant l’1-O, ha evitar de dir que fossin ‘càrregues’. Segons el seu punt de vista, va ser una operació arran d’una ‘alteració de l’ordre públic’. Ha contraposat el seu paper al del seu predecessor, Juan Ignacio Zoido, que es va desentendre davant el Tribunal Suprem de l’operatiu de l’1-O. ‘Jo no sé com dirigia el Ministeri d’Interior, però jo sí que assumeixo la coordinació dels cossos i forces de seguretat de l’estat i qualsevol actuació’, ha dit.

Sobre el judici contra el procés, ha dit que veu com una ‘anomalia’ que Vox actuï com a acusació popular al Tribunal Suprem. Ha dit que, tot i que al principi de la democràcia es veia la figura de l’acusació popular com un contrapès al sistema, ara ‘pot pertorbar l’estat de dret’. Per aquest motiu s’ha mostrat partidari de ‘reflexionar amb caràcter urgent’ sobre la figura de l’acusació popular la legislatura vinent i introduir canvis a la llei.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any