La Plataforma per la Llengua llança una campanya de pressió a favor de l’oficialitat del català a la UE

  • L'entitat, que ha llançat un nou portal web sobre la campanya, demana col·laboració ciutadana per exercir pressió a favor de l'oficialitat del català a la UE

VilaWeb
Redacció
02.09.2023 - 11:28
Actualització: 02.09.2023 - 11:47

La Plataforma per la Llengua ha llançat una nova web, catalaoficial.eu, per defensar i pressionar a favor de l’oficialitat del català a la Unió Europea.

En un comunicat, l’entitat diu que “fa responsable el govern espanyol de la negociació que cal perquè els 26 països restants de la UE acceptin el català com a llengua oficial, i demana als ciutadans que donin el seu suport a la campanya a través de catalaoficial.eu”.

I afegeix: “La presidència rotatòria de la UE que exerceix Espanya fins a final d’any és una bona finestra d’oportunitat per aconseguir aquesta reivindicació històrica, ja que l’estat espanyol té ara una capacitat negociadora superior a l’habitual.” Així, l’entitat torna a demanar que el govern espanyol faci públic el memoràndum que presentarà al consell de la UE i faci públics els detalls i l’argumentació amb què justifica la sol·licitud de fer oficial el català.

Amb el nou portal, l’entitat demana a la ciutadania que signi la campanya per a pressionar perquè el català pugui ser oficial, en una iniciativa que coincideix amb la presidència espanyola de la UE. De fet, l’entitat ja ha anunciat que preveu d’intensificar la campanya i fer unes quantes accions de pressió, especialment abans de les reunions del Consell de la UE del 19 de setembre i del 23 d’octubre.

En aquesta pàgina web, la Plataforma publicarà cada dia una conseqüència negativa de la no-oficialitat del català a les institucions europees. La Plataforma per la Llengua també demana donatius per donar força a la campanya i s’ha posat com a objectiu d’arribar als 15.000 euros per poder dur a terme “accions visibles” a favor de l’oficialitat, com també per a “fer diplomàcia exterior per aconseguir que els estats de la UE acceptin el català com a llengua oficial”.

A més, el portal inclou una secció de preguntes freqüents sobre els efectes de ser una llengua oficial de la UE, com també aporta informació que ajuda a comparar la situació actual del català respecte d’altres llengües oficials de dimensions similars, i fins i tot amb un nombre inferior de parlants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor