L’endemà de la sentència del cas Palau, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha exigit a JxCat i el PDECat que donin explicacions. En conferència de premsa al parlament, Gibert ha advertit Puigdemont que fer-ho o no podia ‘condicionar’ el suport de la CUP a una eventual investidura. ‘Condiciona tot el fet polític’, ha dit.

Els anticapitalistes demanen explicacions no per ‘caprici’ sinó per ‘salut democràtica’. ‘Un canvi de nom no és suficient per a no donar explicacions’, ha insistit Gibert respecte del PDECat, partit hereu de CDC. En aquest context, la CUP emplaça JxCat, el PDECat i Puigdemont a manifestar-se ‘de manera clara i diàfana’ en termes de ‘reconeixement’, de ‘reparació’ –’s’han de tornar els diners i reparar el mal que s’ha fet’– i de ‘garanties de no repetició’. ‘És el millor favor que pot fer en termes de salut democràtica, per a deixar enrere la corrupció; és absolutament imprescindible per a començar a treballar’, ha resolt.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]