La cuina de la Neus: croquetes de lluç i gambes

  • Neus Cuscó ens continua oferint el seu receptari de cuina popular

VilaWeb
20.02.2016 - 02:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
200 g lluç
6 gambetes
2 cebes
farina, sal, pebre, oli, 1 ou i pa ratllat

Elaboració:
Amb l’espina del lluç i les cloques de les gambes, amb una mica de pebre, julivert i una ceba farem un petit fumet.

Ratllarem l’altra ceba i la sofregirem. A mig sofregir, afegirem el lluç esmicolat i al final de la cocció hi posarem les gambes a trossets petits.

Tot seguit hi posarem dues cullerades soperes de farina, que remenarem fins a formar una pasta que sigui rosadeta. Aleshores hi afagirem un parell de cullerots de fumet. Remenarem fins a fer una pasta consistent.

Deixarem refredar la pasta a la nevera tres o quatre hores.

Un cop freda la pasta, anirem agafant porcions i en farem boletes.

Passarem les boletes per la farina blanca, després l’ou batut i al final el pa ratllat.

Fregirem les croquetes amb oli abundant i ben calent. Les traurem de la paella i les posarem a sobre d’un paper de cuina per treure’ls-hi l’oli sobrant.

Aquestes croquetes es poden acompanyar amb la salsa de pebrots del piquillo que vam explicar la setmana passada.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor