Junts pel Sí, amb Raül Romeva, Marta Rovira i Josep Rull al capdavant, ha explicat els detalls de la proposta de l’inici de la declaració d’inici del procés que ha pactat avui amb la CUP. Han dit que l’acord és un acte de determinació però també, una crida al diàleg i a la negociació. Rull ha volgut defugir la paraula desobediència i ha remarcat que la declaració no és altra cosa que un acte d’obediència al poble de Catalunya. ‘Cap institució el pot esmenar. No és aturable’, ha afegit.

El coordinador general de CDC ha remarcat la importància del poble i que aquest s’empoderi del procés: ‘Empoderar el poble per desconnectar’. També ha  dit que no s’entretindran amb impugnacions. Marta Rovira, al seu torn, ha dit que la voluntat és que sigui l’última legislatura autonòmica per poder assolir un estat propi. ‘Iniciarem un procés constituent en el qual els ciutadans debatran com volen que sigui el nou país’.

També han dit que la voluntat és obrir aquest procés a altres formacions polítiques. Això coincideix amb els propòsits de la CUP, que uns minuts abans, en conferència de premsa, ha explicat que confia que Catalunya Sí que es Pot se sumi a la declaració d’inici del procés.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb