El Departament d’Ensenyament desenvolupa aquest curs 20 programes de diferents àmbits que tenen la innovació com a element central. Els centres i docents que hi participin, en aquests o en d’altres que ja estan finalitzant, tindran dret a una certificació d’innovació que computa com a mèrit a la seva carrera professional. Així, es reconeix la tasca del professorat implicat en la innovació com a eina per a la millora dels aprenentatges dels alumnes. Programes com #Aquíproubuylling, el Magnet, el Tàndem, l’Impuls a la lectura, o els programes d’innovació i transferència de coneixement InnovaFP són alguns exemples d’aquestes iniciatives que tenen com a objectiu potenciar la innovació com a motor de transformació i millora del sistema educatiu.

La creació i el contingut dels programes d’innovació són públics i cada any es declaren els centres participants amb dret a certificació. En finalitzar el procés el centre presenta la memòria justificativa que evidenciï les actuacions realitzades i la consolidació de la innovació en els plans de treball del centre, junt amb la relació de professorat participant, memòria que és avaluada per la inspecció d’educació i la unitat impulsora del programa. Si l’avaluació és positiva, el Departament d’Ensenyament emet el certificat d’innovació al professorat participant. En el curs 17-18 s’estan desplegant nous programes d’innovació (STEAM, Orientació i Tutoria, Apadrinem el Patrimoni, etc.) i es regularà el procediment de reconeixement dels projectes d’innovació pedagògica dels centres i les pràctiques educatives de referència dels equips docents.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb