Els ‘papers de Panamà’ empastifen Mario Vargas Llosa

  • L'escriptor va comprar una societat 'off shore' que va dissoldre poc abans de rebre el premi Nobel

VilaWeb
Redacció
06.04.2016 - 12:48
Actualització: 06.04.2016 - 15:17

 

L’escriptor Mario Vargas Llosa també ha quedat esquitxat per la filtració massiva dels ‘papers de Panamà’. Segons les últimes revelacions fetes públiques per La Sexta i el Confidencial, l’escriptor i la seva exdona, Patricia Llosa, va comprar la companyia Talome Services Corp, que va ser a les seves mans durant un breu període de temps. Ho van fer a través del bufet Mossack Fonseca mitjançant un intermediari, David Marriner. El matrimoni apareix implicat en la societat des de l’1 de setembre del 2010. Poc després, uns dies abans que Vargas Llosa rebés el premi Nobel de Literatura, la van dissoldre. Un cop confirmada la inscripció, la correspondència entre Marriner i Mossack Fonseca s’interrompé fins als dies previs al lliurament del premi. Un dia abans de l’esdeveniment, el dia 6 d’octubre, Marriner va reaparèixer demanant canvis radicals en les accions de la companyia. El dia 12 d’octubre, finalment, les accions del matrimoni Llosa van passar a dos ciutadans russos que no tenien cap vinculació societària.

Segons que explica El Confidencial, un dels mitjans espanyols que ha col·laborat en la investigació del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació, el nom que s’anotà primerament als documents oficials va ser ‘Mario Llosa’ i l’adreça postal que apareix a la documentació filtrada és de l’habitatge que tenien l’escriptor i la seva ex-muller a Madrid, al carrer Flora.

Vegeu-ho:

Captura de pantalla 2016-04-06 a les 13.01.43

Vargas Llosa nega haver tingut qualsevol implicació amb el cas dels ‘papers de Panamà’. Així mateix, segons fonts de El Confidencial, l’entorn de l’escriptor no se’n pot avenir: ‘Ens estranya moltíssim aquesta informació. Només la podríem atribuir al fet que algun assessor d’inversions o intermediari, sense el seu consentiment, hagués reservat la societat per a alguna inversió que s’estudiava i que, finalment, no es va fer.’

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any