Les seixanta persones migrades que han atracat al port de Barcelona a bord del vaixell d’Open Arms tindran un visat humanitari de 30 dies, a diferència del permís de 45 dies que van obtenir els migrants que van desembarcar a València amb el vaixell Aquarius, per decisió del govern espanyol.

L’Ajuntament de Barcelona considera  ‘insuficient’ aquesta mesura, en un moment de ‘canvi de polítiques migratòries’ amb l’executiu socialista de Pedro Sánchez. Per això, la batllessa de la ciutat, Ada Colau, ha reclamat que s’atorguin permisos de treball temporals per evitar condemnar els migrants a ‘llimbs administratius o a l’economia informal’. A més, Colau ha demanat que els recursos i coordinació entre institucions demostrats en la rebuda del vaixell es mantingui per a les persones en situació irregular que arribin a la frontera sud de la península Ibèrica.

‘Aquestes persones tenen un historial d’abusos, de tortures i fins i tot d’esclavatge i es mereixen ser tractades com refugiades’, ha expressat la batllessa. El tinent d’alcalde de Drets de Barcelona, Jaume Asens. Molts dels migrants aprofitaran els trenta dies de visat per continuar la trajectòria migratòria.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb