El Partit Demòcrata escollirà els seus càrrecs el 22 i 23 de juliol

  • Els candidats a la direcció hauran de presentar un pla de mandat

VilaWeb
ACN
12.07.2016 - 11:02
Actualització: 12.07.2016 - 11:59

Els associats del Partit Demòcrata Català escolliran els seus càrrecs entre el 22 de juliol a la tarda i el 23 de juliol al matí. Els candidats a la direcció hauran de presentar cadascun un pla de mandat, segons consta en el reglament que es va aprovar diumenge en el congrés fundacional de la nova formació.

Per a la votació presencial, la formalització de l’associació es pot fer via web fins el dia 21, però les persones que eren militants de CDC ho podran fer en el punt de votació els mateixos dos dies de votació. Per a la votació electrònica, caldrà haver-se fet associat abans del 14 de juliol. Els resultats ja es proclamaran a la nova seu, al carrer Provença de Barcelona.

El 22 i 23 de juliol els associats del PDC escolliran la presidència del partit, formada per un president i un vicepresident, la direcció nacional, amb un màxim de dotze persones i amb un coordinador general, la presidència del consell nacional i el defensor de les persones associades. Seran quatre votacions, ja que la presidència i la direcció es votaran en bloc. Tal i com ja es va explicar, les llistes de l’executiva són tancades i desbloquejades. També es convoca els associats a ratificar els estatuts del partit.

L’horari de votació presencial s’iniciarà el 22 de juliol a les 17 hores fins a les 21 hores, i es reprendrà el 23 a les 10 hores fins a les 14. La votació electrònica començarà a les 17 hores del 22 i acabarà l’endemà a les 14 hores, ininterrompudament.

Les candidatures, formades íntegrament per persones associades, es presentaran dimecres 13 de juliol a les 20 hores mitjançant escrit adreçat al Comitè del Procés Congressual, a la seu de CDC. Cap persones pot presentar-se a més d’un càrrec. Serà requisit indispensable que els membres de la candidatura a la direcció executiva nacional presentin cada un d’ells el seu pla de mandat. El comitè acordarà l’admissió de les candidatures, les ordenarà per sorteig i en donarà publicitat a les 21 hores del mateix dia.

En cas que alguna fos defectuosa, es requerirà a la candidatura perquè salvi el defecte en un termini de 24 hores, i resoldrà en el termini de dues hores. El comitè podrà convocar les candidatures per consensuar pautes de bones pràctiques que seran d’obligat compliment.

Campanya entre el 14 i el 22 de juliol
La campanya electoral serà entre el 14 i el 22 de juliol, i cada agrupació comarcal i de districte, com a mínim i de forma obligatòria, haurà de programar un acte sobre les eleccions i les candidatures, que hi podran ser presents, juntes. Les sectorials ho podran fer de forma voluntària. Qui organitzi un acte electoral en locals de CDC ho haurà de comunicar al Comitè del Procés Congressual amb 48 hores d’antelació, i aquest informarà a totes les candidatures. La campanya fora dels locals convergents és lliure, però respectant les normes aplicables.

Tindran dret a vot els militants de CDC al corrent de pagament que s’hagin associat via formulari web al partit o hagin formalitzat l’alta signant la butlleta de promotor. També ho podran fer les persones que s’hagin associat al nou partit pagant l’aportació de 40 euros.

Per a la votació presencial, es pot formalitzar l’associació via formulari web fins al dia 21, però els militants ho podran fer en els mateixos punts de votació el 22 i el 23 de juliol signant la butlleta de promotor, sempre que s’estigui al corrent de pagament.

En el cas de la votació electrònica, caldrà haver-se fet associat via Internet o signant la butlleta de promotor abans del 14 de juliol per poder formar part del cens electrònic. Els militants que vulguin regularitzar la seva situació econòmica ho hauran de fer abans del 13 de juliol per votar electrònicament, i abans del 21 en el cas de votació presencial.

Pel que fa als punts de votació, es podrà votar al local de CDC al carrer Còrsega i a les seus de les federacions territorials. El comitè podrà establir altres punts de votació. Es garantirà la interconnexió del cens per evitar la duplicitat de vot. La sanció per votar doble serà de fins a 1.000 euros. També hi haurà urnes mòbils.

El centre dades s’ubicarà a la seu de CDC al carrer Còrsega, però els resultats es proclamaran a la nova. Acte seguit es formalitzarà la presa de possessió dels candidats elegits.

Qualsevol associat podrà posar en coneixement de la Comissió de Compliment i Control Democràtic de les eleccions qualsevol incidència i té dret a impugnar els resultats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any