El prestigiós diari nord-americà The New York Times s’ha fet ressò de la citació de més de set-cents batlles per part de la fiscalia espanyola. Poca estona després d’haver-se fet pública la nova mesura de la fiscalia, The New York Times ha reproduït una nota d’Associated Press en què s’explicava que la citació es devia a la cooperació dels batlles amb el referèndum que el govern espanyol considerava il·legal i que ja s’havia demanat a la policia que detingués els càrrecs públics que no complissin l’ordre.

El text diu que la coalició que governa a Catalunya ha promès un referèndum que el govern de Mariano Rajoy s’ha compromès a aturar. A més, explica que el fiscal general espanyol, José Manuel Maza, ha ordenat als fiscals provincials que investiguin els set-cents dotze batlles disposats a cedir espais municipals per a la  votació.

Més mitjans internacionals, com ara France Press i  ABC News, també s’han fet ressò de l’acció de la fiscalia. El diari francès Le Monde ha explicat els fets i ha destacat que ‘Madrid es nega a negociar’ i  ‘multiplica les maniobres’ per  evitar el referèndum.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]