El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, creu que la voluntat de diàleg real de la taula de negociació entre els governs català i espanyol es veurà amb l’amnistia i la fi de la repressió. En una carta als socis de l’entitat ha reivindicat, dos dies després de la primera reunió de la taula, un diàleg ‘sincer i sense renúncies’ i ha alertat que si es ‘perverteix’ el valor de la paraula, seria una ‘greu irresponsabilitat’ i un ‘menyspreu als més de 2.500 represaliats’. Per això ha subratllat que la negociació només serà útil ‘si som exigents a l’hora de garantir que no es perverteixi el valor de la paraula’.

En paral·lel, ha fet una crida a participar en l’acte del Consell per la República a Perpinyà, com a manera demostrar que ‘lluitar contra la repressió i mantenir la dignitat’ són ‘una de les millors maneres d’avançar’. L’acte, ha afirmat Cuixart, servirà per reivindicar l’exili com a ‘eina fonamental i imprescindible de la lluita compartida per l’autodeterminació’, i ha afirmat que el ‘destí’ dels presos i els exiliats està ‘unit d’una manera granítica’, igual com, ha dit, ha de ser la unitat de l’independentisme.

Guia de l’acte a Perpinyà del Consell per la República: horaris, aparcaments, accessos…

Finalment, Cuixart ha felicitat Enric Casasses per l’obtenció del 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. El president d’Òmnium ha afirmat que la veu ‘transgressora i valenta’ del premiat ‘encoratja a abraçar sense por la llibertat’.

Enric Casasses, el poeta pirata que es nodreix de la tradició

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb